Samsung možná koupí PlayNitride

Samsung možná koupí PlayNitride
2017-05-04T07:44:24+02:00
• 4. 5. 2017

SAMSUNG CSC

Displeje založené na OLED technologii může ve vzdálené budoucnosti vystřídat momentálně vyvíjená microLED technologie. Zatím s tím počítají všichni významní producenti, kteří se v dnešní době zabývají telefony nebo chytrými televizory. Společnost Samsung pomalu začíná kroužit kolem firmy PlayNitride a ta by pro jihokorejského výrobce mohla být prvním nasmlouvaným dodavatelem.

Tchajwanská společnost PlayNitride může vyrábět micro-LED displeje pro další generace brýlí pro virtuální realitu, nebo dokonce najdou uplatnění u vybraných televizorů. V současné chvíli microLED panely nejsou tolik populární, ale analytici jim předpovídají lepší budoucnost než aktuálním OLED displejům. Nicméně technické problémy odsouvají nástup microLED minimálně až do roku 2020, kdy bude teprve docházet ke komerčnímu nasazení.

Navíc jihokorejský gigant rozhodně není jediný, kterého zajímá micro-LED displeje. Již v roce 2014 koupil americký Apple společnost LuxVue. Také Sony pracuje na této technologii, ale na vlastní pěst bez nějaké akvizice. Nakonec i Oculus si vzal pod svá křídla firmu InfinitiLED. Očekávaný nákup PlayNitride by měl společnost Samsung vyjít na částku okolo 150 milionů dolarů. Avšak jde jen o nepotvrzenou informaci a další dny asi ukážou více.

Zdroj: oled-info.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat