HTC U11 oficiálně – inovativní elegán s prvotřídní výbavou

HTC U11 oficiálně – inovativní elegán s prvotřídní výbavou
2017-05-16T09:00:04+02:00
• 16. 5. 2017
4

Společnost HTC dnes na tiskové konferenci představila světu svůj top model pro rok 2017. Nese označení HTC U11 a jde o prémiový smartphone ze skla a kovu, jak je poslední dobou u tohoto výrobce zvykem. Prémiový ale není jen zevnějšek, uvnitř nalezneme to nejlepší, co je dnes ve světě smartphonů k dispozici. Zmínít lze třeba Snapdragon 835. Za zmínku jistě stojí i to, že konstrukce je konečně vodě a prachu odolná podle standardu IP67. HTC tedy v tomto dohání konkurenci.

Naleštěný klenot

Konstrukci tvoří odolný kovový rám a skleněná záda. Opět jde o vysoce lesklou úpravu. Zadní strana je tvořena mnoha tenoučkými vrstvami vysoce reflexních vzácných minerálů, které hází barevné odlesky a působí jednoduše úchvatně. Přední i zadná panel je vyroben z Gorilla Glass 5 a zadní byl navíc podroben technologii 3D tvarování, takže telefon nejenže perfektně padne do ruky, ale zvýšila se tím i odolnost.

Jako příjemný bonus konečně i HTC opatřilo konstrukci ochrannými prvky a telefon splňuje certifikaci IP67, což znamená, že mu neublíží prach ani trocha vody.

O výkon nouze nebude

HTC netroškařilo a vsadilo na to nejlepší, co se momentálně mezi mobilními procesory vyskytuje. Snapdragon 835 poskytne v kombinaci se 4 GB RAM dostatečný výkon na běžnou, ale i náročnější práci či hraní výkonostně náročných her. Nový procesor mimo jiné umožňuje jako jediný gigabitové LTE připojení.

Pro soubory je připraveno 64GB úložiště typu UFS 2.1, komu by však nestačilo, ten může využít slot pro microSD kartu. Ve výbavě dále nechybí čtečka otisků prstů pro zvýšené zabezpečení či 3000mAh baterie zaručující alespoň jednodenní výdrž.

Zmáčkni mě

V čem ale HTC konkurenci jednoznačně převyšuje, je nový inovativní způsob interakce s telefonem. Pár výrobců již přišlo s displejem citlivým na tlak. HTC však tuto funkcionalitu přeneslo na rámeček. Jak nám již několik týdnů napovídá promáčknuté „účko“, spodní polovina rámečku je citlivá na tlak, a to jak jeho intenzitu, tak i dobu stisknutí. Výrobce tuto technologii nazývá Edge Sense. Ke krátkému i dlouhému stisknutí lze v nastavení namapovat konkrétní aplikace či akce, které se mají daným stisknutím vyvolat. Již tedy nemusíte často používané aplikace lovit na displeji mezi ostatními ikonami. Jednoduše telefon stisknete dlaní a aplikace se otevře.

Ve výchozím nastavení je stisk přiřazen aplikaci fotoaparátu. Stisknutím rámu pak lze i pořizovat snímky, což je praktické zejména u selfies. Již se nemusíte bát, že vám drahý a křehký telefon při dotýkání se spouště na displeji a přehmatávání vyklouzne. Telefon můžete držet stále ve stejně stabilní pozici a snímky pořizovat stlačením hran.

Král mobilních fotografů

Kromě inovací v ovládání smartphonu se HTC opět zaměřilo i na vylepšení fotoaparátu a audio výstupu. Fotoaparát je prý nejlepší, jaký kdy společnost vyrobila. Potvrzuje to i hodnocení benchmarku DxOMark, kde HTC U11 získal rovných 90 bodů. Dostal se tak do vedení před dosavadním rekordmanem, nebo spíše rekordmany – Pixely od Googlu. Ty mimo jiné vyrábělo taktéž HTC, takže prakticky překonalo samo sebe.

Fotoaparát nabídne extrémně nízkou hladinu šumu, zdokonalené vyvážení bílé, vyšší dynamický rozsah či excelentní podání detailů. Přítomen je víceosý systém optické stabilizace, kombinovaný s elektronickou stabilizací obrazu. Díky tomu nebudou snímky rozmazané ani v případě, že se vám klepou ruce či neudržíte pevně telefon v jedné pozici. Novinkou je také nový systém ostření UltraSpeed. Ten využívá všechny pixely senzoru, stejně jako pokročilé zrcadlové fotoaparáty.

Potěšení pro audiofily

Z oblasti zvuku nabídne telefon technologii USonic, která umí upravit zvukový výstup pro konkrétního uživatele na základě skenu ušní dutiny. Navíc je nově přítomna i aktivní redukce okolního hluku. Toto je umožněno díky vestavěným mikrofonům ve sluchátkách.

Dodávaná sluchátka jsou na konci opatřena konektorem USB-C, což je také jediný konektor tohoto telefonu. Tentokrát již ale HTC neopakovalo předešlou chybu a součástí balení je redukce na klasický audio jack. Ta v sobě navíc integruje D/A převodník, takže si dokonalý zvuk vychutnáte i s jinými než dodávanými sluchátky. Redukce by taktéž měla být kompatibilní s dalšími smartphony se stejným konektorem.

Vylepšení se dočkaly i reproduktory HTC BoomSound. Ty jsou nyní o něco hlasitější a mají vyšší dynamický rozsah. Poslech hudby či dalšího audio obsahu přímo z telefonu tak bude opět o něco lepší.

Zvukový výstup pak není jediný segment, na kterém se pracovalo. I nahrávání zvuku je nyní vylepšeno díky čtveřici mikrofonů, které umí zachytit zvuk ve vysokém rozlišení. Přítomna je technologie Acoustic Focus – ta umožňuje zvukový zoom, využitelný zejména při koncertech. Jak sám výrobce popisuje, stačí při koncertu použít zoom a mikrofony zacílí na hlas interpreta, přičemž hluk okolního sálu zeslábne.

Když jeden asistent nestačí

HTC u modelu U Ultra začalo nabízet vlastního asistenta, HTC Sense Companion. Společně s ním je k dispozici i Google Assistent. Nyní se HTC rozhodlo, do třetice všeho dobrého, přidat dalšího asistenta, kterým je Amazon Alexa. Všichni tři asistenti pak budou aktivní současně a je tak jen na uživateli, se kterým si zrovna bude chtít povídat či nechat si od něj poradit.

HTC Sense Companion pak prošlo vylepšením a postupně se učí zvyky uživatele, aby pak mohl asistent poskytovat relevantní a užitečné rady a informace. Důležité je zmínit, že dostupnost jednotlivých asistentů se může lišit v závislosti na regionu, takže ne všude se této trojice dočkají v kompletní sestavě.

Cena, dostupnost, specifikace

HTC U11 bude na českém trhu k dostání v průběhu června za doporučenou cenu 19 990 korun. Na výběr bude ze dvou barevných variant – Amazing Silver a Brilliant Black.

 

Specifikace

  • Konstrukce: 153,9 x 75,9 x 7,9 mm, 169 g
  • Displej: 5,5″ QHD (2560 x 1440), Super LCD 5, 3D Corning Gorilla Glass 5
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 835, 64-bit, osmijádrový, až 2,45 GHz
  • Paměť: 4 GB RAM
  • Úložiště: 64 GB, podpora microSD (až 2 TB)
  • Fotoaparát
    • Hlavní: 12MPx HTC UltraPixel 3, UltraSpeed AF, OIS, f/1.7
    • Přední: 16 MPx, HDR Boost, Selfie Panorama, FullHD video
  • Zvuk: HTC USonic, aktivní redukce okolního hluku, HTC BoomSound™ Hi-Fi, 3D Audio nahrávání (4 mikrofony)
  • Operační systém: Android 7.1, HTC Sense
  • Baterie: 3000mAh, Quick Charge 3.0
  • Konektivita: USB 3.1 Gen 1 (Type-C), DisplayPort, Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, HTC Connect, AirPlay, Chromecast, DLNA, Miracast
  • Síť: 4G LTE (pásma 1, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 17, 20, 28, 32), Cat 16 LTE (až 1Gbps download/75Mbps upload), VoLTE a WiFi volání
  • Senzory: Edge Sensor, Ambient light sensor, Proximity sensor, Motion G-sensor, Compass sensor, Gyro sensor, Magnetic sensor, Fingerprint sensor, Sensor Hub for activity tracking
  • Další funkce: Always-on hlasové příkazy, kapesní režim, ztlumení překlopením, personalizace barev displeje

Zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Petr Hošek

16. 5. 2017, 12:35

Ty peníze taky…

Miroslav Růžička

VIP 16. 5. 2017, 10:13

Vypadá moc dobře

Robert Helešic

16. 5. 2017, 10:00

pěkná práce

Eva Bobík (Eve)

16. 5. 2017, 9:40

Tak to vypadá dost dobře ????????????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat