Nexus 6P se stal předmětem žaloby kvůli problému s bootloopem

Nexus 6P se stal předmětem žaloby kvůli problému s bootloopem
2017-04-24T07:14:29+02:00
• 24. 4. 2017

V minulých týdnech se majitelé zařízení Nexus 6P začali potýkat s problémem bootloopu. O podobném problému jsme vás informovali již v rámci zařízení Nexus 5X. U Nexus 6P však situace pro Huawei a Google bude zřejmě o něco nepříjemnější. Společnost Chimicles & Tikellis LLP podala proti oběma společnostem žalobu právě kvůli zmiňovanému problému u Nexus 6P.

Žaloba se kromě bootloopu týká i již dříve zmiňovaných problémů s rychlým vybíjením baterie u Nexus 6P. Autoři žaloby obviňují Huawei a Google rovněž z toho, že o uvedených problémech měli vědět a měli informovat uživatele. I přes to, že problémy nebyly oficiálně vysvětleny, žaloba zmiňuje, že došlo k nekompatibilitě mezi hardwarem a softwarem. Obě společnosti se podle žaloby snažily zamlčet zmíněné problémy především z toho důvodu, aby u Nexus 6P nepoklesly prodeje. Podkladem pro podanou žalobu jsou případy uživatelů zveřejněné na sociálních sítích.

Uvidíme, jak úspěšná žaloba ve výsledku bude. Jejím cílem je to, aby společnosti nemohly před uživateli zakrývat vědomě možné problémy. Otázkou však je, jestli se skutečně jednalo o vadu, o kterých společnosti věděly a záměrně uživatele neinformovaly. O vývoji vás samozřejmě budeme informovat.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat