„iPhone 8“: Apple podal objednávku na 70 milionů OLED panelů, ovšem ne na každého se dostane

„iPhone 8“: Apple podal objednávku na 70 milionů OLED panelů, ovšem ne na každého se dostane
2017-04-10T07:19:21+02:00
• 10. 4. 2017

Začátek výroby zcela nových vlajkových lodí od Applu se pomalu a jistě blíží, a nebude to procházka růžovým sadem. Podle všeho si cupertinská společnost podala objednávku na více než 70 milionů OLED panelů, o čemž mimo jiné informovali kolegové ze zahraničního serveru MacRumors.

Hlavním, a vlastně jediným, dodavatelem těchto panelů nebude nikdo jiný než samotný konkurenční Samsung. Poptávka po zcela novém iPhonu bude podle všeho enormní, a to především kvůli zcela přepracované konstrukci, displeji s takzvanou nekonečnou plochou a skleněnému designu. Bohužel změny postihnou také ceny modelu, neboť se bude jednat o iPhone se zcela novým vzhledem. Na tento fakt Apple společně se Samsungem reagují právě novou objednávkou na 70 milionů kusů OLED panelů.

„Apple si nechal pro tento rok objednat 70 milionů kusů OLED panelů, a to od konkurenční společnosti Samsung. Nicméně, jihokorejská společnost se připravuje i na scénář s větší poptávkou, konkrétně 95 milionů kusů.“ prohlásil Hsieh.

Bohužel tolik OLED panelů do září nebude k dispozici, tudíž se někteří zákazníci nového iPhonu dočkají až v příštím roce.

„Je více než pravděpodobné, že některé mobilní telefony nebudou dodány zákazníkům v tomto roce, nýbrž v příštím roce – v závislosti na poptávce.“

MacRumors a Nikkei přišli navíc s další informací, která poodhaluje některé hardwarové specifikace nových iPhonů. S velkou pravděpodobností se můžeme těšit na OLED panely s úhlopříčkou displeje 5,2” a absenci domovského tlačítka. Apple navíc představí další dva modely, jeden se 4,7palcovým displejem a druhý s 5,5palcovým panelem. Tyto dva modely pak budou vybaveny displeji typu LCD.

Nové iPhony budou mimo jiné nabízet bezdrátové nabíjení, přičemž model s OLED panelem bude disponovat i speciální 3D senzor pro rozpoznávání obličeje. Dále se můžeme těšit na vylepšený fotoaparát, rychlejší a efektivnější A11 procesor, Touch ID vestavěný v displeji a další.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat