GIFy jsou stále více populární, nyní je můžete poslat i přes e-mail

GIFy jsou stále více populární, nyní je můžete poslat i přes e-mail
2017-04-04T07:59:50+02:00
• 4. 4. 2017

Kde jsou ty doby, kdy e-mailová konverzace patřila k vyšší a formální úrovni komunikace. Než přišly plnohodnotné četovací programy, jako Messenger, Viber či WhatsApp, tak se i e-mail využíval pro četování. Bylo to náročnější, ale šlo to. Ne všichni měli IRC či ICQ, a tak se komunikovalo přes e-mail. Ty doby jsou ale ty tam a v současnosti jsou e-maily využívány hlavně pro posílání reklamních newsletterů společnostmi, anebo zasílání formálních zpráv mezi jednotlivými osobami. Aplikace Gmail od Google však jde dále a z e-mailu dělá osobnější prvek komunikace. Rozhodl se přidat podporu GIFů vložených přes klávesnici to podporující a tou je Gboard.

gmail gif

V levé části je dole přeškrtnuta možnost vložení GIFu (Gboard), vpravo už je funkce povolena

Gmail se nedávno naučil posílat peníze, ale pouze v Americe. Nyní umí vkládat i GIFy pro lepší vyjádření emocí a pro hravější a zábavnější komunikaci mezi osobami. Novinka už je dostupná na Google Play Store a je přístupná pro všechny verze Androidu, který je vyšší než verze 3.0 Honeycomb.

Uvidíme, co přijde dále, zda si Gmail udrží svoji úroveň formálního komunikačního klienta, nebo zda nakonec obdrží i funkci Stories, jako snad všechno v letošním roce. Nebo se toho chytnou tvůrci reklam a nové newslettery budou obsahovat příval GIFů. Nechme se překvapit.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat