ARM představil technologii DynamIQ

ARM představil technologii DynamIQ
2019-02-26T18:06:33+02:00
• 3. 4. 2017

foto: Android Authority

ARM se svou technologií big.LITTLE, kdy jsou jádra procesoru rozdělena na výkonnější a úspornější, si v oblasti mobilních procesorů vedl velmi dobře. Nově nám společnost uvedla technologii DynamIQ. Ta by se kromě mobilních zařízení mohla dát využít i v dalších oblastech, jakými jsou autonomní vozidla, umělá inteligence, strojové učení apod.

DynamIQ je rozšířením stávající architektury big.LITTLE. Klíčovými prvky popisujícími tuto technologii jsou výkonnost, efektivnost či škálovatelnost. Zatímco předcházející generace využívala předem stanoveného rozdělení jader na výkonnější a úsporná, DynamIQ umožňuje pro výrobce mnohem větší flexibilitu. Pro mobilní zařízení je rovněž důležitá kombinace výkonu a úspory.

I na tuto otázku otázku se ARM zaměřil. Díky nové technologii lze snáze ovládat u procesorů napětí nebo pracovní frekvenci. Díky tomuto efektivnějšímu využití činností by měly být úlohy zpracovávány rychleji než u stávající technologie. Za tohoto předpokladu bychom se mimo jiné mohli dočkat i delší výdrže a životnosti baterie.

ARM očekává, že by do roku 2021 mohlo být prodáno více než 100 miliard zařízení založených na technologii DynamIQ. V průběhu 3 až 5 let by údajně mohly procesory Cortex-A poskytnout až 10x rychlejší odezvu mezi procesorem a hardwarem.

Zdroje: androidauthority.com, anandtech.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat