Swatch uvede nový systém pro chytré hodinky

Swatch uvede nový systém pro chytré hodinky
2017-03-20T07:55:07+02:00
• 20. 3. 2017

V současnosti je na trhu s chytrými hodinkami několik velkých hráčů, aspoň co se týče softwaru. Avšak jen jeden z nich nabízí svůj systém pro ostatní výrobce. Samozřejmě tím myslím Google, který dodává Android Wear. Apple a Samsung si řeší vše po svém – od hardwaru, přes software až po prodej. Google by ale mohl získat rivala v podobě známé společnosti Swatch.

V roce 2018 uvede Swatch svůj vlastní operační systém pro chytré hodinky, který bude designován na co nejmenší spotřebu energie. Dá se tedy počítat s chytrými hodinkami od Swatch, ale jelikož společnost vlastní i další značky jako Omega, je možné, že portfólio s novým systémem bude větší. Kromě toho chce Swatch zpřístupnit systém i pro další výrobce. Zatím nevíme, jestli půjde o open source, nebo o nějaký licenční program.

Swatch nejenže pracuje na této novince, ale už například tato společnost představila nejmenší bluetooth modul zaměřený na nízkou spotřebu.

Správný čas na nový systém?

Ačkoliv plány mohou znít velmi dobře, tak dva roky čekání může být až příliš dlouhá doba. Navíc trh s chytrými hodinkami neroste tak rychle jako třeba trh se smartphony. Swatch hodinky by musely nabídnout něco navíc, ne jen dlouhou výdrž na jedno nabití.

Bude se muset vytvořit zcela nový ekosystém a nějakým způsobem nalákat vývojáře aplikací. To nebude lehký úkol. Bude to vyžadovat velké investice do marketingu, nejrůznějších programů a projektů. Navíc za dva roky se toho může stát hodně, přičemž Swatch musí počítat s rostoucím postavením Samsungu, Applu a Googlu, kteří již nyní mají celkem širokou nabídku v oblasti hardwaru i softwaru.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat