HTC prodalo část továren a zaměří se na VR

HTC prodalo část továren a zaměří se na VR
2017-03-18T15:30:43+02:00
• 18. 3. 2017

Brýle pro virtuální realitu Vive mají už od úplného začátku velmi dobře nakročeno ve svém segmentu trhu a společnost HTC toho chce rozhodně co nejvíc využít ve vlastní prospěch. Zatímco chytré telefony je delší dobu táhnou spíše do záporných čísel, tak naopak velké množství prodaných kusů u brýlí jim výrazně pomáhají do zisku. To má za následek, že tchajwanský výrobce prodal část závodů vyrábějící telefony a získané finance investoval do profitujícího podnikání.

HTC se pustilo do prodeje pozemků s továrnami o celkové rozloze 114 tisíc m2 za 91 milionů dolarů a za 91 710 000 dolarů koupilo firmu Xingbao Information Technology zaměřenou na virtuální realitu. Někteří analytici odhadují, že HTC v loňském roce prodalo přes 450 000 brýlí Vive. Přitom jeden kus je prodáván za cenu kolem 800 dolarů, takže nová akvizice by jim mohla přinést ještě lepší tržby v letošním roce.

Ke všemu HTC vydalo nový balík akcií za 2,47 dolarů za kus, čímž hlavně podpoří divizi zaměřenou na virtuální realitu. Ovšem akcionáři nejsou příliš nadšení, protože nízká cena akcií ohrožuje stávající akcionáře, kteří očekávají spíše navýšení cen akcií, aby mohli zhodnotit svoji investici. Nakonec vyšla i oficiální zpráva, kde přímo uvádí podporu v rozšiřování podnikání v segmentu virtuální reality.

Zdroj: investors.htc.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat