Samsung zřejmě uvede konkurenci pro Continuum od Microsoftu

Samsung zřejmě uvede konkurenci pro Continuum od Microsoftu
2017-01-02T19:11:48+02:00
• 2. 1. 2017
1

Microsoft představil Continuum jakožto možnost udělat ze smartphonu základnu, na kterou se napojí periferie (myš, klávesnice, monitor), díky kterým získáte náhradu za slabší počítač. Nejedná se o originální myšlenku. V historii najdeme několik projektů, které chtěly přinést podobné funkce. Nyní se ukazuje, že by na tento trh mohl vstoupit i Samsung.

Konkrétně se na světlo světa dostala fotografie z prezentace zmiňující Samsung Desktop Experience. Novinka by se mohla objevit u Galaxy S8 a po připojení periferií by uživatel dostal plnohodnotnější pracovní nástroj. Samozřejmě nebude stačit na běžné počítače a notebooky, ale pro práci s dokumenty, aplikacemi a trochu lepší pracovní možnosti může postačovat.

V tomto ohledu by mohlo dojít k využití USB C – sloužilo by pro napojení monitoru. Klávesnice a myš budou komunikovat skrze bezdrátovou technologii Bluetooth. Samozřejmě už nyní můžete docílit podobného využití u stávajících smartphonů, avšak v případě Samsungu by se jednalo o první komerční nasazení do mobilu, u kterého se mohou předpokládat vysoké prodeje.

Samsung bude muset jen upravit Android, aby docílil lepšího uživatelského zážitku. Většina aplikací by mohla nabídnout základní podporu, přičemž se asi dočkáme specifických funkcí u některých z nich. Nedostatkem u tohoto řešení bude pravděpodobně jen potřeba periferií a jejich propojení.

Zatím není zcela jisté, jestli dojde k představení této novinky. Nebude se jednat o klíčovou vlastnost, ale spíše o možnost navíc, jak využít zařízení, jehož cena bude pravděpodobně přes 20 000 Kč.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ján Valkovič

2. 1. 2017, 20:01

Na tom malickom obrazku sa to podoba na RemixOS, Samsung nakupoval? :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat