Internet v zahraničí nežere jen data, ale hlavně peníze sponzorovaný článek

Internet v zahraničí nežere jen data, ale hlavně peníze [sponzorovaný článek]
2017-01-30T14:57:41+02:00
• 27. 1. 2017
4

Dovolená je odpočinkem pro tělo i duši. Bohužel ale málokdy také pro mobilní telefon a internet. Někdo v zahraničí surfuje o sto šest na skutečných vlnách, jiný na těch virtuálních. Jak je to tedy ve skutečnosti s internetem v zahraničí? Měli bychom se v zahraničí připravit na přemrštěné ceny za 1 MB dat, anebo se vše dá jednoduše obejít?

Internet v zahraničí

Připojením na Wi-Fi se nedá nic zkazit

Otevřenou síť chytnete v zahraničí na letišti, v hotelu a často i při procházce městem nebo v kavárně. Bezdrátový signál bude občas jako Velký bratr – stále s vámi. Jestliže trávíte zasloužené volno v některém z oblíbených prázdninových letovisek, nemusíte se absence internetu obávat. Pokud ale nejedete na poznávací zájezd a mezi vaše prázdninové priority patří spíše dobrodružství, lezení po horách nebo objevování zapomenutých pláží, pravděpodobně svým kamarádům do Česka selfie nepošlete. Na špičkách pohoří i plážích připojení pořád chybí a ještě dlouho chybět bude. Data vám poryv větru nepřivlaje, takže u moře budete moct surfovat opravdu jedině na skutečných vlnách. A to je možná dobře.

Datové balíčky pro internet v mobilu

Pokud se nechcete spoléhat jen na Wi-Fi připojení a toužíte být online i na místech, kde na vás signál nečíhá, zkuste se poohlédnout po datových balíčcích. Nabídka datových tarifů je různorodá a závislá na zóně, do níž prázdninová destinace spadá. Nejlevnější bude pochopitelně v Zóně 1, čili v zemích EU. Zóna 2 platí pro zbylé země Evropy a zóna 3, která je nejdražší, pro zbytek světa.

Pokud tedy jedete do oblíbeného Chorvatska, které spadá pod jedničku, mobilní internet nepředstavuje investici, která by vás zruinovala. A příliš nezáleží na tom, zda máte tarif od O2, T-Mobile či Vodafone. Během letošního roku, konkrétně v červnu, by navíc mělo v důsledku rozhodnutí Evropské komise dojít ke zrušení roamingu v členských zemích EU, a tak se Češi, kteří do některé z nich vyrazí, nebudou muset děsit dovolenkových účtů za telefon.

O2 se tentokrát překonalo

Relativně přijatelnou nabídku internetu v zahraničí předvedlo O2, operátor, kterého zbývající dva na produktovém poli poměrně často „válcují“. O2 nabízí jednorázové datové balíčky, jejichž prostřednictvím lze navýšit základní objem dat. Rozděleny jsou do dvou zón: „Evropa“ a „Svět“. Za 1 000 MB (tedy 1 GB) v rámci Evropy (EU + Švýcarsko, Lichtenštějnsko, Norsko a Island) zájemci zaplatí 999 Kč. Na stejnou sumu pak zájemce vyjde, pokud prosurfuje 250 MB jinde ve světě.

Zaplať, co projedeš

Roaming má v záloze ještě jednu možnost, a tou je řešení, kdy si po návratu zaplatíte pouze ta data, která jste skutečně spotřebovali. Zní to velice lákavě a ceny za 1 MB nejsou zas tak hrozné. U O2 1,60 Kč, u T-Mobile 1,65 Kč a u Vodafone 1,66 Kč v EU. Pokud ale hodláte opustit kontinent, není to nejlepší volba. Daleko od domova vás totiž 1 MB vyjde na více než 300 Kč.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

To co tady uvádíte jsou nesmysly a maximálně tak zaplacené reklamy, pokud jedu do Chorvatska tak si koupím SIM od místního operátora, kdy jeden týden NEOMEZENÉHO INTERNETU NA 4G vyjde na 10Kn (takže do 300Kč) můžu přes hotspot živit celý autobus, restauraci a cokoli jiného…

Přemysl Vaculík

VIP 29. 1. 2017, 13:52

Ale toto je sponzorovaný článek, jak se píše na několika místech.

Martin Čaniga

28. 1. 2017, 1:31

1MB za 300,-… To je zločin…

Přemysl Vaculík

VIP 28. 1. 2017, 9:04

Roaming v zahraničí řeším tak, že si koupím SIM z konkrétní země. Spíš u nás jsou ceny vražedné. Mobilní internet sice máme, ale nedá se používat tak, jak bych si představoval. Mám 4 GB, ale stačí mi to jen na konzumaci textového obsahu a focení. Pro jiný multimediální obsah nepoužitelné.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat