Beta iOS ukrývá nové styly klávesnice pro iPad

Beta iOS ukrývá nové styly klávesnice pro iPad
2017-01-28T13:57:26+02:00
• 28. 1. 2017

Občas Apple zveřejní novou betaverzi a teprve později vyjde na povrch nová funkce. Nyní totiž jeden uživatel objevil dva nové režimy klávesnice na tabletech iPadech. Zatím není možné je v systému normálně vidět, musíte je ručně aktivovat v simulátoru pomocí části kódu. Jedná se však rozhodně o zajímavé možnosti.

V prvním případě se jedná o malou klávesnici připomínající rozhraní té z iPhonů. Rozdíl je ale v tom, že s ní lze libovolně manipulovat po displeji. Klávesnice tak funguje obdobně jako režim Picture-In-Picture u videí. Druhou novinkou není zcela nový režim, avšak nová funkce stávající klávesnice. Díky ní lze totiž kdekoliv na klávesnici gestem doleva smazat písmenka a gestem doprava udělat mezeru. Tedy něco, co známe třeba z klávesnice Fleksy.

Je také otázkou, zda si tyto novinky najdou cestu do finální verze. Teoreticky by mohly být představeny spolu s novými iPady letos v březnu. Je však otázkou, zda to nové iPady stihnou, jelikož poslední spekulace hovoří o odkladu.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat