Vernee vysvětluje, proč má zahnutý anténní proužek jen pár telefonů sponzorovaný článek

Vernee vysvětluje, proč má zahnutý anténní proužek jen pár telefonů [sponzorovaný článek]
2016-10-28T10:35:38+02:00
• 28. 10. 2016

Jak je známo, kovové materiály neumožňují průchod mobilního signálu a způsobují jeho zkrat. To je také důvod, proč mají kovové smartphony plastové části či tenké plastové proužky. Jsou zde z důvodu umožnění proniknutí nejen mobilního signálu, ale také signálu Wi-Fi, Bluetooth, GPS a podobně. Éru skvěle propracovaných kovových smartphonů odstartoval Apple, který vždy dokázal vyřešit jak skvělý design telefonu, tak i problém s umístěním antén.

20150624022057550

Například iPhone 5 měl tělo z jednoho kusu kovu, a aby se vyřešil problém se signálem, jsou v telefonu celkem dvě antény, čímž se zajistí lepší zachycení signálu i v kovovém těle. Mnohým výrobcům se toto řešení zalíbilo, a tak začali iPhone 5 kopírovat. U iPhonu 6 se designéři Applu rozhodli pro změnu a přistoupili ke kovovému designu s plastovými předěly. Uvnitř iPhonu 6 jsou celkem 4 antény a to je důvod, proč si ve Vernee myslí, že navenek vypadá iPhone 6 ne příliš dobře, právě kvůli proužkům.

black-iphone1 7458b0dc-4ab9-4f38-b9a9-def798ac22ca

Výrobci se tedy začali zamýšlet nad tím, jak dosáhnout zároveň dobrého řešení signálu a hezkého designu. Letos přišlo Meizu se svým modelem Pro 6, který disponuje zahnutými anténními proužky, které kopírují hrany telefonu a lépe tak vynikne zadní strana, kde na první pohled nic nekazí design. Shodou okolností i letošní iPhone 7 přišel s tímto designovým řešením a nabízí tak opět o něco lepší design.

lb7a5664-%e5%89%af%e6%9c%ac

Rovněž v září přišlo Vernee s modelem Mars a opět zde máme zahnuté proužky. Vernee považuje tuto technologii za velice inovativní a designově povedenou. I když je Vernee na trhu teprve chvíli a se smartphony nemá zdaleka takové zkušenosti, jako ostatní výrobci, doufá, že své zákazníky bude i nadále mile překvapovat a uspokojovat jejich potřeby a touhy po kvalitních telefonech.

Vernee Mars má 4 GB RAM, 32GB úložiště, osmijádrový procesor a 13MPx fotoaparát od Sony s PDAF. Za zmínku stojí jistě také boční čtečka otisků prstů, která je integrována do zamykacího tlačítka. Vernee Mars se prodává za 249,99 dolarů a koupit jej lze nyní po omezenou dobu jen za 199,99 dolarů na webu Gearbest.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat