Nástupce LG G5 pravděpodobně nebude modulární

Nástupce LG G5 pravděpodobně nebude modulární
2016-10-24T17:20:06+02:00
• 24. 10. 2016
2

V únoru letošního roku byl na veletrhu MWC v Barceloně představen první modulární smartphone na světě. Výrobce LG nazval mobil G5, a tak se stal pokračovatelem slavné G řady.  LG už nyní chystá nástupce G6 a rozhodli se nepokračovat ve stopách G5. Novinka totiž nebude modulární.

O co G6 přijde?

O modulární telefon se například pokoušel i Google s tzv. Project ARA, který měl umožnit poskládat si uživateli smartphone dle libosti z různých výměnných bloků. Google však projekt pustil k ledu. Prvním, alespoň z části, modulárním volně prodávaným telefonem se tak stal G5, který měl vysouvací baterii (viz obrázek).

Dále bylo možné zakoupit Cam Plus, který se připojil na spodní část telefonu. Cam Plus je menší krabička s tlačítky pro lepší ovládání fotoaparátu (zoom, ostření, spoušť). Pár měsíců pro představení G5 byly představeny virtuální brýle LG 360 VR a LG 360 CAM.

lg-cam-plus-01

LG přislíbilo pokračovat v modulárních telefonech, ale…

Podle korejského webu ET News a dalších zpráv bude mít G6 integrovaný tvar, který nenabídne modulární přídavky. Pokud tomu tak doopravdy bude, nadcházející top model bude jen napodobenina současného top modelu V20, akorát bez druhého malého notifikačního displeje.

Toto upouštění od modulárního designu je však v protikladu s tím, co LG prohlašovalo v září, a to, že se u svých hlavních modelů zaměří na modulární design. LG vskutku mohlo za měsíc změnit názor na výrobu vlajkové lodi na příští rok bez modularity, ale že by ho zcela zavrhli?

Podle zpráv by nová G6 však měla mít nové záhadné funkce, jaké zatím žádný smartphone od LG ještě neměl. Avšak o tom, o jaké nové funkce se jedná a co budou umět, ještě nepadlo ani slovo. Předpokládá se, že by mělo jít o odolnost proti vodě.

S největší pravděpodobností bude nový telefon představen v první čtvrtině roku 2017, tedy rok poté, co byl v únoru představen G5.

Zdroje: phonearena.com, english.etnews.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

co je to prosím vás ten integrovaný tvar? :)

Nečekané… :-D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat