Apple vydal veřejnou betu iOS 10 + návod, jak nainstalovat

Apple vydal veřejnou betu iOS 10 + návod, jak nainstalovat
2016-07-08T09:55:05+02:00
• 8. 7. 2016

V úterý jsme vás informovali o vydání druhé betaverze iOS 10. Ta byla ale určená jen registrovaným vývojářům. Nyní jsme se dočkali první betaverze pro veřejnost, kterou si tak může nainstalovat kdokoliv. Obsahem se pak shoduje právě s iOS 10 beta 2 pro vývojáře. Dnes se takéž podíváme na návod, jak si můžete nainstalovat veřejnou betaverzi a vyzkoušet tak nové funkce v předstihu.

Návod na instalaci iOS 10 beta

  • Nejprve je třeba váš iPhone zálohovat v případě, že byste se chtěli vrátit z bety zpět. Začnete připojením iPhonu k počítači, kde máte nainstalovaný iTunes. Poté zvolte možnost Zálohovat. Pokud chcete do zálohy zahrnout i data z aplikace Zdraví (ušlé kroky a tak), je třeba kliknout na Šifrovat zálohy iPhonu a zálohu tím opatříte heslem.
  • Posléze je třeba dát zálohu archivovat, aby se nepřepsala. To provedete kliknutím na menu -> předvolby-> zařízení -> a zde kliknete pravým tlačítkem na vaši zálohu a zvolíte archivovat.
  • Nyní běžte na stránku beta.apple.com a přihlašte se vaším Apple ID, které používáte pro váš iPhone k přihlášení třeba do AppStore, kliknutím na Sing up.
  • V horní části stránky klikněte na Enroll your device
  • Nyní se přesuňte na zařízení, na kterém, chcete betaverzi nainstalovat a běžte na něm na stránku beta.apple.com/profile. Po kliknutí na Download profile vám iPhone nabídne instalaci profilu iOS Beta software Profile. Instalaci potvrďte a budete vyzváni k restartování zařízení.

iOS 10 beta IMG_2259

  • Teď stačí jít do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru, kde by se vám měla momentálně nabídnout aktualizace na iOS 9.3 Public beta 3. Nyní jen klikněte na Instalovat a počkejte než se aktualizace stáhne a nainstaluje.
  • Máte betaverzi iOS

Každá další aktualizace na novou betaverzi bude probíhat již standardně v nastavení v aktualizace softwaru. Celkově používání betaverze iOS moc rizik nenese, z vlastní zkušenosti vím, že jsou betaverze velmi dobře odladěny a dají se bez problému používat. Pokud máte nějaký dotaz, neváhejte se v diskuzi zeptat.

Zdroj: beta.apple.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat