LG G5 má své „oběti“ ve vedení společnosti

LG G5 má své „oběti“ ve vedení společnosti
2016-07-02T06:22:59+02:00
• 2. 7. 2016
4

Současný trh smartphonů je nemilosrdný vůči společnostem, které nepřicházejí s inovacemi a nepřizpůsobují se aktuálním požadavkům. Na druhou stranu je vždy dobré vidět, když se výrobce pokusí o něco nového. Bohužel v případě LG bylo riskování až příliš velké. Chtěli nabídnout světu nový typ smartphonu s moduly, ale nepodařilo se.

lg-g5-7

Jednak LG G5 není po konstrukční stránce zcela dokonalé zařízení a samotné moduly nejsou nejlevnější. Navíc je jich málo, přičemž jejich dostupnost není v plné míře na všech trzích. Připočteme-li silnou konkurenci, dostaneme se ke slabým prodejům. Toho si lze všimnout i u nás. Od uvedení LG G5 se cena propadla za 3 měsíce o 8 tisíc korun.

Screenshot_7

Zdroj: Heureka.cz

Bez jakýchkoliv marketingovým kliček LG přiznává slabé prodeje modelu G5, což má své následky. Dochází ke změně vedení a restrukturalizaci, která by měla přinést větší dohled nad novými modely. Konkrétně došlo k vytvoření programu PMO (program management office), jenž povede Oh Hyung-hoon, bývalý ředitel výzkumu.

PMO bude dohlížet na vývoj, marketing, výrobu a prodeje nadcházejících zařízení s možností zasáhnout a upravit strategie. V podstatě by se neměla opakovat situace s LG G5.

LG až příliš riskovalo. Spíše mělo zvolit za hlavní top model na tento rok smartphone LG V10 a modulární mobil G5 se měl maximálně nechat jako pokus pro několik trhů. Zatím to vypadá, že LG G6 bude zcela odlišné zařízení a výrobce se pravděpodobně vrátí k méně experimentálnímu konceptu.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 2. 7. 2016, 22:26

1. LG svoji G5 oficiálně zde neprodává.
2. G5 z EU Stála 15 990.
3. Pokud chcete srovnávat EU a naši cenu tak S7 u nás je za 19 799, EU Verze je za 13 900,- takže což je rozdíl skoro 6K.
Tím pádem i u S7 EU verze klesla cena velmi rychle.

Jinak ke G5 je to pro mě zklamání Roku, Proto čekám jak LG na tu šílenost zareaguje a co nejdříve vydá LG G FLEX 3, (asi v Září) a ještě nástupce V10ky.

A že G6 nabídne, Voděodolnost, lepší design, Baterii aspoň 3500mAh a zase normální cenu při startu 16-17K, 20K je pro LG moc i když cena klesne.

Vladimír Ondrejovič

2. 7. 2016, 17:30

Na druhou stranu je to třeba nakopne a příští rok to bude opět pecka.

René Zavadil

2. 7. 2016, 10:35

Vzhledem k tomu ze me G5 nezaujala uz pri samotne prezentaci a ziskal jsem z ni pocit, ze to nebude trhak, tak jsem vlastne ani dal nesledoval, jak se ji dari … ta cena je drsna a je tohle je mega prusvih

Daniel Rokos

2. 7. 2016, 14:37

Já jí měl půjčenou a hned jsem zničil tu bradu.Už to pořádně nesedělo.Celí telefon podle mě velký průšvih

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat