Lighting adaptér k iPhonu 7 se objevil na fotografiích ještě před oficiálním představením

Lighting adaptér k iPhonu 7 se objevil na fotografiích ještě před oficiálním představením
2016-06-05T10:39:12+02:00
• 4. 6. 2016
3

Apple možná úplně upustí od 3,5mm konektoru, dnešního standardu pro připojení sluchátek k mobilním zařízením. To znamená, že majitelé nadcházejícího modelu iPhone 7 budou muset používat Lighting konektor nebo bluetooth sluchátka. Apple proto bude prodávat i adaptéry, díky kterým můžete propojit původní sluchátka s novým iPhonem.

Lightning_connector

Nedávno se objevilo několik snímků chystaných konektorů s adaptéry na webu Macotakara.jp. Z uniklých fotografií se konektory jeví jako poměrně kvalitně zpracované. Samotné adaptéry nevyrábí sám Apple, ale firmy, se kterými má smlouvy o spolupráci. Nové typy Lighting konektorů budou mít možnost ovládání hlasitosti u sluchátek, připojení mikrofonu nebo snadné propojení s vozidlem (prozatím společnost Audi).

lightning-headphone-3
Doposud však není jisté, zda Apple doopravdy u svého nadcházejícího modelu upustí od 3,5 mm jacka, takže veškeré připravované lighting dongly nikdy nemusí být vyrobeny.

lightning-headphone-2 lightning-headphone-adapter

Lighting konektor byl společností Apple představen v roce 2012. Jedná se o speciální typ třicetipinového konektoru, který je použitelný pouze s výrobky Apple. Model Lighting je oproti předchozímu kabelu lépe využitelnější, jelikož má vyšší přenosovou rychlost a je možné ho do zařízení vložit oběma stranami, stejně jako konektor USB-C z roku 2014, který je dvacetičtyřpinový.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Jeremy Nowak

5. 6. 2016, 10:04

pokud bude nejaka redukce, nemyslim si ze to bude nejaka takhle velka, navic s tak velkym ovladacim prvkem, kdyz stejne prvky sou i na soucasnyhc sluchatkach s mnohem mensi velikosti. kazdopadne jestli se tak stane a nebude jack, sem zvedavi jestli upusti od jacka i dalsich verzich notebooku kam by nesli pripojit nova sluchatka s lightningem.. logicky se pak nabizi moznost jestli by nebylo lepsi aby apple presel i na mobilu na usb c a tim padem by vse bylo zase kompatibilni se vsim napric portfoliem

StavebnyStroj

4. 6. 2016, 11:19

Kedy niečo vyrábal sám Apple?

Filip Eliáš

4. 6. 2016, 9:39

Máte v článku malou chybičku, lightning není 30-ti pinový konektor

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat