ZTE Axon 7 – Snapdragon 820 a 20MPx hlavní kamera

ZTE Axon 7 – Snapdragon 820 a 20MPx hlavní kamera
2016-05-27T06:37:19+02:00
• 27. 5. 2016
3

Nedávno jsem publikoval recenzi na model Axon Elite, s nímž jsem prozatím velmi spokojen, ačkoliv chybičky se samozřejmě najdou. Nyní však na trh směřuje nový top model výrobce, které nese název Axon 7 a už z prvního pohledu je jasné, kde se bude snažit uchytit či která zařízení by následně měla podlehnout jeho kvalitám.

zte-axon-7-5

Při představení bylo velké haló kvůli zvuku, který se některým nezdá příliš adekvátní u nynějších zařízení. Co se pak designu týká, zde je vzhled velmi podobný právě recenzovanému Axon Elite a výkon? Ten se posunul ještě znatelně dál a místo Snapdragonu 810 zaujal nástupce 820, a to se vší parádou po svém boku. U nejlevnější varianty totiž najdeme 4GB operační paměť a 64GB interní úložiště. Mezi další varianty patří 4GB RAM a 128GB interní úložiště a nakonec 6GB RAM a 128GB interní úložiště. To si lze vždy rozšířit pomocí microSD karty o dalších 128 GB.

Pokud si vzpomínáte, některé firmy začaly implementovat funkce jako 3D Touch nebo Force Touch. Obdobnou funkci najdeme i u Axon 7, bohužel však jen u té nejdražší verze.

To ale není ani zdaleka vše. Na přední straně je umístěn 5,5palcový displej s 2K rozlišením, 2,5D zaoblením hran, čtvrtou generací sklíček Gorilla Glass a celkovým počet 558 PPI. Duální reproduktor je na pření straně též přítomen a prý bychom se měli dočkat znatelně kvalitnějšího výstupu zvuku. Výrobce totiž investoval a reproduktory byly vyvíjeny opravdu poctivě ve studiu, kde byl prozkoukám každý aspekt. Zde tak nemusíte mít strach.

Fotoaparáty jsou také na vysoké úrovni. Ten přední se pyšní 8 MPx a clonou f/2.2, když to hlavní kamera má snímač o rozlišení 20 MPx a disponuje funkcemi jako OIS, PDAF nebo clonou f/1.8. Samozřejmostí je pak duální přisvětlovací dioda a čtečka otisku prstů. Šíří se různé fámy ohledně kvality reproduktorů a fotoaparátu, ale bližší informace se dozvíme až po prvních recenzích. Tomu všemu bude dodávat energii baterie o kapacitě 3250 mAh a předinstalovým systémem bude Android 6.0 Marshmallow s nástavbou MiFavou verze 4.0, která je výrobci vlastní.

zte-axon-7-2 zte-axon-7-4 zte-axon-7-5

Pokud se ptáte na cenu a datum, i tyto informace vám velmi rád sdělím. Existují tři varianty, a tak jsou i tři ceny. Nejlevnější začíná na 441$ (~ 10650 Kč), druhá pak na 503$ (~ 12150 Kč) a nakonec nejdražší varianta se bude prodávat za 625 $ (~ 15100 Kč). Vydání se plánuje na začátek června a první se dočkají uživatelé z Číny, následně pak USA i Evropy. Můžete si také telefon objednat skrze stránky výrobce.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Velice zajímavý kousek …

hledám nějaký top model který by měl Dual Sim a ještě i konektor USB-C …

v článku není zmíněno zda toto obsahuje?

asi bych do něj šel pokud by toto měl.

Martin Vávra

27. 5. 2016, 9:57

USB-C tam je, také tam je hybridní slot na sim, takže buď 2*SIM nebo SIM+SD. :)

no tak to je super …. tak to je asi favorit na koupi :-) …

nemáte tip kde nejlépe a bezpečně nakoupit?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat