Samsung vyvíjí TouchWiz s pomocí Vulkanu pro snížení spotřeby energie

Samsung vyvíjí TouchWiz s pomocí Vulkanu pro snížení spotřeby energie
2016-04-30T14:14:20+02:00
• 30. 4. 2016

Baterie a spotřeba energie se v dnešní době, co se týká mobilních zařízení, skloňuje den co den a stále si mnozí uživatelé stěžují. Optimalizace systému je jednou z cest a preview verze Androidu N se o to snaží taktéž. Například podporou Vulkan API, na nějž se nyní Samsung zaměřil rovněž. Bylo tak uvedeno na vývojářské konferenci jihokorejského výrobce.

vulkan-api-gs7-launcher-e1461799888266

A co že je vlastně Vulkan? Jedná se o nástroj umožňující optimalizaci graficky náročných procesů, a to skrze různé platformy. Funguje tedy nejen na Androidu. Díky svým vlastnostem se na něj nově vývojáři zaměřují a slibují si od toho skoro až zázraky. První testy Samsungu odhalily, že pouhých pár základních funkcí, které byly do launcheru telefonů S7 a S7 edge přidány, pomáhá velmi podstatným způsobem. Necháme-li hovořit čísla, zjistíme, že při skrolování stránky se ušetří průměrně 6,4 % a při zavírání / otevírání aplikací  5,76 %.

Tato úspora znamená, že při využití baterie s kapacitou 3600 mAh má uživatel navíc 40 minut k dobru. Je nutné zmínit, že se stále jedná o testovací verzi na dvou telefonech. Pokud se vše zadaří, implementovaných funkcí může být více a teoreticky úspora energie by mohla potěšit nejednoho uživatele. Naneštěstí náročných aplikací využíváme denně mnoho a v tu chvíli je úspora energie jen odhadována.

Můžeme tak doufat, a pokud vše vyjde a výrobci se začnou vydávat touto cestou častěji, na čemž by uživatelé mohli snad jen získat. Prozatím necháme být spekulace a počkáme na finální čísla a další informace, kterými se výrobce jistě rád pochlubí – půjde-li vše dobře.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat