Apple Watch ztrácí podíl na trhu hodinek na úkor Android Wear

Apple Watch ztrácí podíl na trhu hodinek na úkor Android Wear
2016-04-30T13:50:12+02:00
• 30. 4. 2016
2

Chytré hodinky od Apple jsou sice stále nejprodávanější a dalo by se o nich hovořit jako o jedničce na trhu, jejich pozice je však ohrožena. Podle posledních dat od jedné analytické společnosti totiž jejich podíl na trhu klesá, zatímco prodeje hodinek s operačním systém Android Wear naopak rostou.

IMG_9346 (1)

V prvním čtvrtletí letošního roku se prodalo po celém světě celkem 2,2 milionů hodinek Apple Watch, což odpovídá podílu 52,4 procent tohoto odvětví. To je sice stále rekordní počet prodaných kusů jednoho druhu hodinek, předchozí čtvrtletí se ale prodalo hodinek 5,1 milionu s lepším podílem 63 procent na trhu. Samsungu ale také podíl na trhu mírně klesl, a to z 16 na 14,3 procenta posledního čtvrtletí. Naopak dalších společnostem dohromady, jako je třeba LG a Motorola, se v tomto odvětví čím dál více daří.

Strategy-Analytics-Apple-Watch-Q1-2016

Přesně čísla prodeje hodinek Apple Watch se bohužel nikdy nedozvíme, protože Apple je ve svých prodejních statistikách zahrnuje do položky ostatní. Proto se musíme spokojit s těmito údaji, které jsou však pravděpodobně přesné. Je tak vidět, že konkurence nespí, a rozhodně to nebude mít Apple v následujících letech jednoduché udržet si takový podíl. Již na podzim bychom se mohli dočkat Apple Watch 2, které by mu mohly pomoci.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Designéři by se taky mohli pochlapit.

Petr Hošek

1. 5. 2016, 11:11

To je snad logické, kdo by to za tu cenu kupoval???

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat