Samsung Galaxy S7 mini má konkurovat iPhonu SE

Samsung Galaxy S7 mini má konkurovat iPhonu SE
2016-03-21T13:40:54+02:00
• 21. 3. 2016

Očekávaný iPhone SE, nad kterým visí otazník již pěkně dlouhou dobu, nebere na lehkou váhu největší konkurent z Jižní Koreje. Společnost Samsung totiž chystá oznámit zmenšenou variantu Galaxy S7, která by měla jít do přímého souboje o zákazníky ve stejnou dobu. Kalifornský Apple oznámil tiskovou konferenci už na 21. března a Samsung určitě nebude chtít zůstat pozadu. Ovšem přesné datum doposud nikdo nezveřejnil.

Apple Samsung

Galaxy S7 Mini nejspíš dostane 4,6palcový displej s rozlišením 1 280 x 720 pixelů. Hardwarovou stránku zastoupí buď Snapdragon 820 od Qualcommu nebo Samsung sáhne do vlastních řad, kde by mohl zvolit Exynos 8890. Operační paměť RAM bude mít asi velikost 3 GB a zadní fotoaparát zvládne snímky ve 12megapixelovém rozlišení s trojnásobným optickým přiblížením. Všechny komponenty se mají vměstnat do 9,9 mm tlustého těla.

Oproti tomu iPhone SE půjde s úhlopříčkou displeje dolů, takže v případě HD rozlišení bychom se mohli dočkat alespoň jemnějšího displeje. Záda rovněž ponesou 12megapixelový fotoaparát. Mezi předpokládané specifikace lze dále zařadit procesor Apple A9, podporu technologie NFC, funkci Apple Pay, Touch ID nebo Live Photos (bez podpory 3D Touch). Nakonec nechme se překvapit, kdo z této dvojice vytasí vyšší kartu.

Zdroj: i4u.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat