Lava Iris Fuel F2 – 512MB paměť RAM neomrzí

Lava Iris Fuel F2 – 512MB paměť RAM neomrzí
2016-03-05T08:15:44+02:00
• 5. 3. 2016
2

Operační paměť RAM, jakožto jeden ze základních kamenů u chytrých telefonů v současnosti, bere společnost Lava příliš na lehkou váhu. Pokud jste si ještě v loňském roce mysleli, že zařízení s velmi podhodnoceným hardwarem nedostane letos moc prostoru, tak jste se zřejmě pletli. Indický výrobce oficiálně představil novinku s názvem Iris Fuel F2, která v portfoliu nahrazuje svého předchůdce.

Lava Iris Fuel F2

Přední část Lava Iris Fuel F2 zabírá 5palcový displej s WVGA rozlišením, který pohání čtyřjádrový procesor taktovaný na frekvenci 1,3 GHz a 512MB operační paměť RAM. Uživatelé mohou využít 8GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou až o dalších 32 GB. Vpředu samozřejmě naleznete 0,3megapixelovou kamerku, kdežto zadní část není ochuzena o 5megapixelový fotoaparát a přisvětlovací LED diodu.

Celkovou výdrž obstarává baterie s kapacitou 3 000 mAh. Softwarovou stránku dostal na starost systém Android ve verzi Lollipop. Seznam specifikací uzavírá funkce dual-SIM nebo podpora 3G sítí. Z barevných provedení budou k dispozici dvě varianty – černá a bílá. Prodejní cena začíná u hranice 4 444 rupií, což při přepočtu vychází na 1 632 Kč bez daně a dalších poplatků za pořízení.

Zdroj: gadgets.ndtv.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

David Nejeral

5. 3. 2016, 8:42

ono záleží k čemu ten mobil bude člověk používat. pokud jen k telefonování tak to půjde. Jenže jak to připojíte k netu a přihlásíte k Google Play, tak se vám aktualizuji všechny aplikace. Aktivuje bloatware od výrobce, který celou dobu čekal až vás bude moci šmírovat, aktualizují se poslední Google services které jsou dnes přes 100MB a telefon se stane použitelným jen pokud máte hodně trpělivosti. Třeba mají indové čas čekat. Pro korektní práci dnes alespoň 1.5GB RAM.
Edit: 0.5GB RAM není dnes úplně nepoužitelných, protože máme rychlejší procesory, paměti i úložiště, takže to swapování aplikací je rychlejší než dříve. Třeba na mém stařičkém Galaxy S, který má také 0.5GB RAM, ale k tomu jednojádrový procesor a pomalou paměť je to větší hrůza.

Ladislav Polický

5. 3. 2016, 11:31

Dodnes používám do hospody a podobná místa Galaxy Míní s 384 MB RAM. Běží v něm Facebook Lite, volat se s ním dá, SMS pošle. Přežil i přejetí zadním kolem autobusu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat