iPhone s e-ink displejem na zadní straně? Žádný problém

iPhone s e-ink displejem na zadní straně? Žádný problém
2016-03-02T07:30:49+02:00
• 2. 3. 2016

Největším energetickým žroutem každého smartphonu je samotný displej. Jakákoliv akce nebo nahlédnutí spotřebovává drahocennou energii. Vývoj baterií nejde tak rychle a celkově se stále potýkáme s problémem malé výdrže na jedno nabití. Zajímavým řešením je možnost druhého displeje, který využívá technologií elektronického inkoustu. U něj se spotřebovává energie jen v případě změny obrazu.

gyo1jxrdbd76yzubr9rh

Už jsme zde měli pokusy například od společnosti YotaPhone, případně čínských výrobců, ale nejedná se o prodejní hity. Technologie e-ink není náročná na velikost a energii, čehož si všimla společnost Popslate. Ta již má na svém kontě jeden ochranný kryt s e-ink displejem pro iPhony. Nyní přichází s druhou generací, která je výrazně pokročilejší a nabízí větší možnosti.

12.-E-reader-video_02

Jak už bylo řečeno, Popslate 2 je přídavný kryt na iPhone disponující 4,3palcovým e-ink displejem s hustotou 200 ppi. Tato menší verze je určena pro iPhone 6 a 6s. Pro větší modely iPhonů je nabízena verze s 4,7palcovým zobrazovacím panelem. Aby došlo k úspoře energie, tak se přikročilo k propojení skrze Lightning konektor. I samotný kryt má tento konektor pro nabíjení zabudované baterie nabízející 9 hodin provozu iPhonu navíc.

xc06fjlfx9arxzltypya

Tloušťka Popslate 2 dosahuje na 4 milimetry. Design byl zaoblen pro pohodlnější držení. K dispozici je až 5 běžících aplikací, přičemž nechybí čtečka knih nebo peněženka.

Tento projekt se snaží uspět v rámci crowdfundingové kampaně na stránkách indiegogo.com a musíme říci, že se mu daří. Původně bylo požadováno 75 000 dolarů a v době psaní článku bylo nasbíráno již 123 000 dolarů (1. 3. 2016), přičemž do konce zbývá ještě měsíc. Jak již bylo řečeno, toto příslušenství je určeno jen pro iPhony 6, 6s, 6 Plus a 6s Plus.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat