iPhone 5se nabídne procesor Apple A9 a iPad Air 3 pak A9X

iPhone 5se nabídne procesor Apple A9 a iPad Air 3 pak A9X
2016-10-27T08:55:22+02:00
• 19. 2. 2016

Ohledně nového menšího iPhonu 5se toho víme již poměrně dost. Otázka však stále zůstávala, jaký bude použit procesor. Některé zdroje spekulovaly o starším Apple A8, jiné o novějším A9. Nyní již máme zase o trochu věrohodnější informace, které zmiňují Apple A9. Zároveň také potvrzují přítomnost Apple A9X v iPadu Air 3.

gsmarena_002

Nový čtyřpalcový iPhone tak dostane stejný procesor jako momentálně nejnovější generace iPhonů. Rozhodně to dává větší smysl než použít starší čip A8 z iPhonu 6, protože po letošním představení iPhonu 7 s procesorem A10 by již vypadal nový iPhone 5se s A8 zastarale. A to Apple pravděpodobně nechce, nový nejmenší iPhone mu totiž asi zase vydrží v nabídce třeba dva roky. Krom toho má nový iPhone 5se dostat NFC pro podporu Apple Pay a Live Photos. 3D Touch však přítomno být nemá.

iPad Air 3 má pak přijít s procesorem Apple A9X z iPadu Pro. Je jen otázka, zda dostane také 4 GB RAM. Krom toho z tohoto většího modelu dostane  Air 3 také Smart Connector na boku pro připojení klávesnice a možná se dočkáme také podpory Apple Pencil.

Obě tato zařízení budou představena již zanedlouho, konkrétně se tak má stát 15. března. Do prodeje se mají dostat 18. března.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat