Galaxy Mega On a Grand On – žádná řada Galaxy O?

Galaxy Mega On a Grand On – žádná řada Galaxy O?
2015-08-29T08:03:12+02:00
• 28. 8. 2015

Ještě v minulém týdnu to vypadalo, že společnost Samsung zase bude rozšiřovat svoji nabídku zařízení o jednu zcela novou řadu označenou písmenem O. Všechno měly započít modely Galaxy O5 a Galaxy O7, což podle nejnovějších zpráv již není také pravda. Jihokorejský výrobce zřejmě přehodnotil celou situaci, protože mají v přípravě dva telefony s názvem Galaxy Mega On a Galaxy Grand On. Po přívlastcích Prime, Lite, Plus, Duos, Neo či Value Edition přijde tedy na řadu On.

Samsung

Od Galaxy Mega On (SM-G600) můžeme očekávat 5,5palcový displej s HD rozlišením po boku přední 5megapixelové kamerky. V šasi o rozměrech 151,8 x 77,5 x 8,2 mm by se měl nacházet čtyřjádrový procesor Snapdragon 410 taktovaný na frekvenci 1,2 GHz, 1,5GB operační paměť RAM nebo 8GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. Seznam specifikací podtrhuje hmotnost 145 gramů, 13megapixelový fotoaparát a 3 000mAh baterie. Zařízení stihlo získat první certifikaci od Bluetooth SIG.

Druhý zmiňovaný Galaxy Grand On dostane 5palcový HD panel, který vpředu doplní 5MPx kamerka. Uvnitř poběží čtyřjádrový procesor Exynos 3475 z vlastní dílny s taktovací frekvenci 1,3 GHz a 1GB operační paměť RAM. Úložiště v základu sice pojme jen 8 GB dat, ale záda mu kryje slot pro paměťové microSD karty. Telefon dosahuje na rozměry 142 x 71,9 x 8,5 mm a váží 140 gramů. V zadní části najdete 8megapixelový fotoaparát nebo 2 600mAh baterii.

V obou případech softwarovou stránku obstará systém Android 5.1 Lollipop pod známou nadstavbou TouchWiz. Zda novinky budou vylepšeny o nějakou VR funkci, ukáží asi až další úniky v následujících týdnech.

Zdroj: gforgames.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Julinek

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat