Nejvíce kopií připadá Samsungu a Xiaomi

Nejvíce kopií připadá Samsungu a Xiaomi
2015-07-15T08:30:27+02:00
• 15. 7. 2015

Pod značkou AnTuTu si každý správný uživatel chytrých zařízení jako první představí jejich oblíbenou aplikaci s benchmark testy. Tu především využívají ti, kteří potřebují porovnat výkon svého telefonu či tabletu. Tím společnost získává nepřeberné množství informací, které tentokrát zužitkovala a použila v nejnovější zprávě zaměřené na kopie modelů od různých výrobců. Jak se dalo předpokládat, tak pořádný náskok udržuje dvojice z asijského kontinentu.

AnTuTu (1)

Za první pololetí tohoto roku udávají, že 2,04 % zařízení běžících na operačním systému Android jsou padělky. V celkovém počtu Android zařízení může jít o vysoké číslo, ale ve srovnání s předchozími roky údajně dochází k poklesu. Z tradičních značek je nejčastějším terčem společnost Samsung, jejichž zařízení napodobují ve 37,3 % případů. Následuje Xiaomi (30,96 %), Huawei (3,79 %) a HTC (3,79 %).

Při ještě bližším prozkoumáním, kdy je statistika zaměřena přímo na určité modely, přichází do první linie Xiaomi Mi Note (31,82 %), Redmi Note (12 %) a Mi 3 (9,39 %). První pětku uzavírá dvojice Galaxy Note 3 (8,82 %) a Galaxy Note 4 (7,01%) ze stáje Samsung. Závěrem zůstává otázkou, zda nepoctivý výrobci nejsou jen čím dál rafinovanější. Nicméně musíme s povděkem kvitovat výrobce, kterým není lhostejná tato problematika.

AnTuTu (2) AnTuTu (1)

Zdroje: antutu.com, gforgames.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat