Google Chrome – rychlejší vyhledávání ve stabilní verzi aktualizováno

Google Chrome – rychlejší vyhledávání ve stabilní verzi [aktualizováno]
2015-06-06T07:45:44+02:00
• 6. 6. 2015
1

Aktualizováno 6. 6.

Stabilní verze Chromu pro Android se nyní dočkala rychlejší funkce pro vyhledávání. Tudíž si stačí aktualizovat prohlížeč, pak kdekoliv na stránce označit delším podržením text a následně se vám objeví možnost vyhledání daného výrazu. Výhodou je, že nebudete přesunuti na jinou aplikaci, vše je řešeno přímo v Chromu.

america

logo-app Prohlížeč Chrome – Google Google Inc. Zdarma ANDROID

Původní článek 2. 6.

Na Google I/O jsme mohli vidět pár nových funkcí, které by mnohým z nás mohly zjednodušit nejen vyhledávání informací. Jednou z nich je například označení slova, kdy Google Now automaticky vyhledá další výsledky na Googlu. Tato funkce se v poslední aktualizaci objevila i na developer verzi Google Chromu pro Android.

Screenshot_2015-06-01-17-53-00 Screenshot_2015-06-01-17-53-08 Screenshot_2015-06-01-17-53-14 Screenshot_2015-06-01-17-54-16

Po prvních zkušebních testech je vidět, že vše funguje správně, tudíž hledání informací se opět zrychlí. Bohužel tato novinka je hlavně implementována až v Androidu M, z čehož vyplývá, že její využití se omezuje pouze při používání prohlížeče Google Chrome. Pokud si ale například na tabletu chcete otevřít e-mail, Google+ či Facebook v prohlížeči, může vám tato funkce poměrně dobře pomoci.

Aplikace Chrome Dev (Google Chrome developer verze) pro Android je zdarma dostupná v Obchodu Play. Už nyní obsahuje další zajímavé funkce, které jistě stojí za to si vyzkoušet – namátkou převedení stránky jen do čistého textu s obrázky.

logo-app Chrome Dev Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: chrome.blogspot.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Mikuláš Straka

2. 6. 2015, 16:01

Tohle už teda ale zhruba měsíc funguje i v Chromu beta..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat