Operátoři ve Windows 10 Mobile ztratí kontrolu nad aktualizacemi

Operátoři ve Windows 10 Mobile ztratí kontrolu nad aktualizacemi
2015-05-19T09:00:51+02:00
• 19. 5. 2015

Pokud jste si koupili telefon s Windows Phone u některého z českých operátorů, je dost možné, že jste aktualizaci na novější verzi systému dostali buď s několikaměsíčním zpožděním, nebo jste se v tom horším případě dodnes aktualizace nedočkali.

Lumia-1020-Denim-Update-1024x576

Toto se bohužel neděje jen u českých operátorů, problém je celosvětový a mnoha lidem se to nelíbí. Microsoft o tom naštěstí ví a s novým systémem Windows 10 Mobile přijdou radikální změny. Aktualizace už si nebudou řídit operátoři, ale bude je mít na starost sám Microsoft.

Tím pádem by měly nové verze systému přicházet současně pro všechny telefony bez ohledu na to, zda byl telefon koupený u operátora. nebo ne. To bohužel neplatí pro přechod z Windows Phone 8.1 na Windows 10 Mobile, ten budou mít ve svých rukou operátoři, a tak se nového systému nemusí dočkat všechna zařízení současně. Aktualizace systému pro telefony budou také přicházet zároveň s těmi pro počítače. Stejně k aktualizacím přistupuje také Apple a tento přístup má pomoci se snížením problémů s fragmentací systému v následujících letech.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat