Nová Xperia A4 nemá daleko od Z3 Compact

Nová Xperia A4 nemá daleko od Z3 Compact
2015-05-19T08:30:18+02:00
• 19. 5. 2015

Doslova přesně rok od oficiálního uvedení Xperie A2 přichází její nový nástupce. Společnost Sony překvapivě přeskočila jednu generaci a rovnou odhalila model Xperia A4, který po technické stránce vychází ze starší Xperie Z3 Compact. Japonský výrobce zřejmě věří zavedenému složení komponentů, přičemž novinka bude prozatím dostupná pro zákazníky operátora NTT DoCoMo někdy od poloviny června tohoto roku.

Sony-Xperia-A4 (1)

Telefon zabírá 4,6palcový displej disponující rozlišením 1 280 x 720 pixelů a přední 2,2megapixelová kamerka. Výkon dostal na starost čtyřjádrový procesor Snapdragon 801 taktovaný na frekvenci 2,5 GHz, 2GB operační paměť RAM společně s 16GB úložištěm, které podporuje paměťové microSD karty. V těle o velikosti 128 x 66 x 9,1 mm zaujímá své místo nevyjímatelná 2 600mAh baterie. Hodnota u hmotnosti je 129 gramů.

Sony-Xperia-A4 (2)Sony-Xperia-A4

Seznam specifikací ještě zahrnuje 20,7megapixelový fotoaparát, přisvětlovací LED diodu, podporu sítí 4. generace, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, GPS s GLONASS, MHL, certifikaci IPX5/8 a IP6X. V základu najdete předinstalovaný systém Android ve verzi 5.0 Lollipop pod známou nadstavbou od Sony. Zatímco dostupnost či prodejní cena není doposud oznámena, tak z barevných provedení bude k dispozici bílá, černá, růžová, šedá varianta.

Sony-Xperia-A4 (1) Sony-Xperia-A4 (2)

Sony-Xperia-A4 (3) Sony-Xperia-A4

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat