Dotekomanie.cz

To nej z uplynulého týdne #14 – Android 5.1.1, Surface 3 a aplikace z Androidu ve Windows, Linuxu či Mac OS

Android a Chrome OS

Google zpřístupnil možnost portace aplikací z Androidu pro Chrome OS. Navíc díky této novince si může kdokoliv spustit androidí aplikaci ve Windows, Mac OS a Linuxu.

Chrome OS zařízení

Taktéž jsme se dočkali představení několika zařízení s Chrome OS, kde například najdete konvertibilní tablet/notebook ASUS Chromebook Flip. Mimo to byl ukázán mini počítač Chromebit.

Microsoft Surface 3

Nejnovějším přírůstkem do rodiny tabletů od Microsoftu je Surface 3. Nabízí plnohodnotný systém Windows 8.1 a výkon zajišťuje nová generace procesorů – konkrétně Atom X7.

Projekt na lepší výdrž smartphonů na jedno nabití zrušen

Google měl pracovat na razantním prodloužení výdrže u smartphonů. Bohužel byl projekt zrušen dřívěji, než bývá zvykem. Zřejmě si budeme muset počkat na odvážnější společnosti.

HTC One M8s

Tchajvanský výrobce vzkřísil původní model One M8. Novinku najdete pod označením HTC One M8s. Nabízí mírně pozměněné parametry. Jestli k dobrému nebo špatnému, necháme na vašem posouzení.

Android 5.1.1 na cestě

Brzy by mohla být dostupná aktualizace systému Android na verzi 5.1.1. Ta by měla obsahovat jen opravy chyb, snad i té nejzávažnější. Na přesnější informace si budeme muset počkat.

Android a bezpečnost

Google zhodnotil systém Android z pohledu bezpečnosti. V rámci této analýzy se zaměřil i na chyby systému, nebo na nebezpečné aplikace.

#NaDotek – Galaxy S6 vypadá jako iPhone? + LG G Flex 2

Kam za technologickými akcemi v dubnu?

Chcete se dozvědět něco nového? Rádi si pokecáte s lidmi, kteří sdílejí vaše nadšení do technologií? Pak by vám neměly uniknout akce v rámci GUG.cz a přidružených skupin. Vybrali jsme pro vás několik akcí se zaměřením na technologie, zejména ty mobilní.

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #13 – Cyanogen bez Google služeb a nové baterie

Exit mobile version