Office Lens od Microsoftu nyní i pro Android a iOS

Office Lens od Microsoftu nyní i pro Android a iOS
2015-04-03T08:56:55+02:00
• 3. 4. 2015
1

Microsoft nabízí více než 50 svých aplikací i pro konkurenční platformy a tato nabídka se stále rozrůstá. Díky této strategii můžete v podstatě na jakémkoliv systému využívat všechny služby od Microsoftu. Posledním přírůstkem pro systémy Android a iOS je aplikace pro skenování dokumentů, Office Lens.

Office Lens byla doposud dostupná pouze pro Windows Phone, to se ale mění a Microsoft vydává tuto aplikaci i pro Android a iOS. Princip je velice jednoduchý a v mnoha situacích nalezne aplikace praktické využití. Pokud nemáte přístup ke skeneru a potřebujete dostat dokument do digitální podoby, poslouží vám právě Office Lens. V aplikaci zvolíte skenovaný objekt, kterým může být například fotografie, obyčejný dokument nebo bílá tabule.

screen322x572 screen322x572 (2) screen322x572 (3) screen322x572 (4)

Po zvolení režimu jednoduše namíříte fotoaparátem na objekt, aplikace díky technologii OCR rozpozná text a vy následně můžete dokument exportovat do aplikací OneNote, OneDrive, Word, PowerPoint nebo můžete dokument uložit ve formátu PDF či ho odeslat emailem. Díky již zmíněné technologii lze aplikací skenovat také vizitky, ze kterých aplikace získá potřebné údaje a na základě toho rovnou vytvoří kontakt v telefonu.

unnamed_1_ unnamed_2_ unnamed_3_ unnamed_7_

Aplikaci můžete zdarma stáhnout do svého iPhonu se systémem iOS 8.0 a vyšším, iPad a iPod Touch je také podporován, aplikace je ale optimalizovaná pro iPhone 5, 6 a 6 Plus.

logo-app Office Lens Developer Zdarma iOS

Pro Android je aplikace prozatím dostupná pouze jako preview a tím pádem ji veřejně nenaleznete v Google Play. Stažení aplikace je ovšem velice jednoduché, připravili jsme pro vás krátký návod, jak aplikaci stáhnout.

  1. Přidejte se na Google Plus do této komunity.
  2. Klikněte zde a potvrďte svou účast na testování aplikace.
  3. Stáhněte aplikaci Office Lens z Google Play.

Níže si můžete spustit oficiální videa, která ukazují funkčnost a způsoby využití aplikace na obou nově podporovaných systémech.

Zdroj: blogs.office.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

No zatim nejde stahnout.. ze pry bude na play za nekolik hodin. :-(

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat