Microsoft Surface 3 oficiálně představen – Windows RT jsou minulostí

Microsoft Surface 3 oficiálně představen – Windows RT jsou minulostí
2015-04-01T07:00:56+02:00
• 1. 4. 2015

Microsoft představil svůj nový tablet Surface 3, který oproti ostatním generacím přichází s plnohodnotnými Windows 8.1, namísto Windows RT, které přinesly více utrpení než radosti a nyní jsou snad již minulostí.

Tablet pohání čtyřjádrový procesor Atom X7 od Intelu, díky němuž bylo umožněno zprovoznit na tabletu plnohodnotné Windows. Velikost zařízení je 267 x 187 x 8,7 mm a váha se zastavila na přijatelných 622 gramech, v tomto těle je umístěn 10.8″ displej s rozlišením 1920 x 1280 pixelů a poměrem stran 3:2. K dostání bude verze, která bude mít 2 GB RAM a k tomu 64 GB úložiště a druhá verze, která nabídne dvojnásobek, tedy 4 GB RAM a 128 GB interního úložiště.

surface3-1.0 surface3-2.0 surface3-10.0

Na zádech se nachází 8MPx fotoaparát s automatickým ostřením, přední fotoaparát má 3,5 MPx. Co se těla tabletu týče,  je vyrobeno z kovu, který má v horní části plastový předěl pro antény. Tablet je osazen i několika konektory, konkrétně obsahuje plnohodnotný konektor USB 3.0, Mini DisplayPort, čtečku microSD karet, konektor pro připojení sluchátek, port pro zapojení klávesnice a microUSB port pro nabíjení baterie, která vydrží kolem deseti hodin běžného provozu. Na zádech se také nachází praktický odklápěcí stojánek, který lze nastavit do tří poloh. Lepší Surface Pro 3 umí tento stojánek plynule vyklápět a sami si tak zvolíte vhodnou polohu.

surface3-14.0 surface3-16.0 surface3-17.0

Jak již bylo řečeno v úvodu, na tabletu běží systém Windows 8.1, takže si spustíte bez omezení jakýkoliv program a nebudete omezeni jen na aplikace z Windows Store. ARMový systém Windows RT již Microsoft zřejmě dále využívat nebude. Tablet půjde později zdarma aktualizovat na systém Windows 10 a do prodeje se dostane na 26 světových trzích 5. května za cenu 699 dolarů za verzi s 4 GB RAM, 128 GB úložištěm a podporou LTE. Levnější verze s 2 GB RAM a úložištěm 64 GB, ovšem bez podpory LTE, bude k dostání za 499 dolarů. Ke každému tabletu navíc zákazník dostane roční předplatné Office 365 s bonusovým úložištěm na OneDrive.

Zdroje: blog.surface.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat