Horizon Go – televize nejen do mobilu od UPC recenze

Horizon Go – televize nejen do mobilu od UPC [recenze]
2015-04-04T10:45:42+02:00
• 4. 4. 2015
1

Pakliže chcete v dnešní době sledovat televizní vysílání v mobilu, musíte si zakoupit příslušenství v podobě DVB-T přijímače, nebo si předplatit službu umožňující streamování vysílání do mobilních zařízení. U nás jste si například mohli přečíst o službách PODA.TV nebo TV2GO. Do tohoto segmentu služeb nedávno zavítala společnost UPC se službou Horizon Go. Ta je provozována nejen v České republice.

2015-04-04 09.58.50

Horizon Go nabízí sledování živého televizního vysílání na mobilech, tabletech a počítačích. Konkrétně si aplikaci můžete nainstalovat na zařízení s iOS 6.0+ a Androidem 4.0+. Na počítači musíte mít webový prohlížeč Internet Explorer (verze 10 a vyšší), Mozilla Firefox od verze 25, Google Chrome (31 a výše) a Safari od verze 7. Nepotěší vás, že je vyžadován Flash Player s DRM Silverlight, jak uvádí UPC.

Bohužel Horizon Go není určeno pro každého. Abyste se mohli dívat na televizi v mobilu, musíte mít jednu ze služeb od UPC. Pokud máte předplacenou službu Komfort (nebo původními Standard a Supreme), můžete sledovat televizi zdarma. Jestliže si platíte jen za Klasik nebo Starter, přijde vás Horizon Go na 25 Kč měsíčně, což je přijatelná cena.

Mobilní aplikace nabízí poměrně jednoduchý vzhled s minimem nastavení. Po přihlášení máte na výběr z více jak 60 kanálů, které můžete živě sledovat. V kartách je vždy zobrazen aktuální pořad. Po kliknutí se dostanete na detailnější kartu s doplňujícími informacemi. Po stisknutí šipky/Play začne streamování živého vysílání.

2015-04-04 07.56.22 2015-04-04 08.19.10

A to by bylo asi vše, co můžete dělat. Aplikace neumožňuje nastavení kvality vysílání, nenabídne vám přehrání pořadů, které byly již odvysílány, a nemůžete si pustit pořad od začátku. Horizon Go slouží jen pro sledování živého vysílání, nic víc. Dokonce si zde ani nemůžete naplánovat upozornění na sledování nějakého pořadu.

2015-04-04 07.57.07 2015-04-04 07.56.59

Co se týče nastavení, můžete si zvolit rodičovský zámek. Bohužel jsem nebyl při jeho nastavování úspěšný. I přednastavené základní heslo bylo odmítnuto a změnit jsem jej nemohl. V rámci nastavení si lze ještě vybrat, jaké televizní kanály budou zobrazeny v hlavní nabídne. Na mobilním zařízení s 3G/LTE lze nastavit, jestli má být přehrávání na mobilních sítí povoleno.

2015-04-04 07.57.16

Jestliže máte zařízení s rootem, nespustíte živé vysílání – chrání se proti kopírování, což je pochopitelné. Možná vás bude zajímat, jak rychlé potřebujete internetové připojení, hlavně s ohledem na nemožnost nastavení kvality. Při měření rychlosti jsem zaznamenal, že streamování si vezme 2 až 4 Mbps.

UPC vám dovoluje sledovat živé vysílání na dvou zařízení zároveň, přičemž můžete být přihlášení na třech současně. To by mělo vystačit běžné rodině.

2015-04-04 09.58.35

Pokud bych měl zhodnotit Horizon Go z pohledu mé rodiny, jedná se o dobrou službu, která jim dovoluje sledovat televizi kdekoliv. Z mého pohledu nabízí jen naprosto strohý základ. Jakoby Horizon Go byl jen bokovým doplněk stávajících služeb UPC, taková třešnička na dortu. Chybí mi možnost posouvání se v pořadu, nahrávání, upozorňování, nastavení kvality a jiné možnosti. O propojení s Chromecastem si mohu nechat jen zdát.

Pokud ale máte jednu ze služeb od UPC, Horizon Go je skvělým doplňkem zdarma. Byl bych ochoten za tuto službu platit, pokud by nabídla více funkcí a možností.

logo-app Horizon Go CZ Liberty Global Zdarma ANDROID

logo-app Horizon Go CZ Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Můj názor na Horizont-nebrat!Grafika nepřehledná,deset minut před koncem filmu se kanál uzamkl a nejhorší je obraz.Obličeje a světlé plochy se lesknou až září.Zkoušela jsem to vyladit kontrastem,ale nejde to kdybych se rozkrájela.Volala jsem proto na UPC.Grafika již vrátit nejde na původní verzi a co se týče obrazu,prý bude stížnost předána technickému oddělení.Zatím se nikdo neozval.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat