Plány Applu s hudební službou Beats Music odhaleny

Plány Applu s hudební službou Beats Music odhaleny
2015-02-07T11:50:23+02:00
• 7. 2. 2015

V loňském roce jsme se dočkali mnoha zajímavých akvizicí. Jednou takovou bylo odkoupení společnosti Beats Electronics Applem. Beats obecně nabízí velký potenciál v oblasti hudebních zařízení. Kromě toho se ale dlouho nevědělo, jaká bude budoucnost služby Beats Music. To nám alespoň částečně odhalil server 9to5mac.

A podle těchto informací má Apple se službou Beats Music poměrně velké plány. Společnost z Cupertina totiž hodlá zatopit streamovacím službám, jako je Spotify nebo Google Music Naplno. Apple se tak stará o to, aby byla vytvořena zcela nová služba pod jeho vedením, která bude využívat technologie Beats. Služba má být zcela integrována do iOS, iTunes a Apple TV. Společnost se také zaměřila na tvorbu hudební aplikace pro majitele iPad, iPhone a iPod Touch. Vylepšena bude také stávající verze iTunes aplikace pro počítače, která bude s technologiemi Beats více pracovat. Apple dále pracuje na aplikaci určené pro Apple TV.

beatssoučasná podoba Beats Music

 

Uživatelé budou moci klasicky vyhledávat jednotlivé písničky, které si budou moci přidávat do vlastních knihoven. Nebude chybět ani možnost stažení si jednotlivých písní do samotných zařízení. Obdobně, jako tomu je u konkurenčních produktů, tak i tato nová služba bude podporovat přehrávání jednotlivých skladeb skrze internetové připojení.

Dočkáme se také integrace playlistů vytvořených v Beats Music. Přítomné budou také seznamy skladeb, které si již v minulosti vytvořili uživatelé. Tyto seznamy pak lze přizpůsobovat různým aktivitám. Apple nevyřadí ani sociální funkce. Uživatelé, kteří dají nové službě šanci, se tak budou moci navzájem sledovat a sdílet společně své oblíbené skladby. Potěšující zpráva je i pro uživatele dosud využívající klasickou službu Beats Music. Ti budou moci přesedlat na tuto novou službu, přičemž se jim přenesou i veškeré knihovny, oblíbené skladby, a to vše se propojí s jejich profily, které mají založené u Applu. (skrze Apple ID)

Apple-Beats

I přesto se ale Apple nehodlá zbavit svých služeb, jako jsou iTunes Match, iTunes Radio nebo iTunes Store. To je trochu překvapivé, když vezmeme v potaz, že mnoho zmíněných funkcí bude zakomponováno i v této nové hudební službě. Co však není překvapivé, je to, že služba bude placená. Podle dostupných informací by cena měla být nižší než standardních 9,99 dolarů měsíčně. Apple se snažil domluvit s nahrávacími společnostmi na ceně 5 dolarů měsíčně, ale zde zřejmě narazil. Dle posledních jednání by předpokládaná cena měla být okolo 7,99 dolarů měsíčně. S touto cenou při svém spuštění přišel i Google Music. To se ale jednalo o zavádějící cenu.

Veškeré výše zmíněné informace se nicméně odvíjí od toho, co má Apple v plánu a jak by zřejmě vypadala ideální hudební služba v jeho představách. Objevují se ale komentáře, které pro Apple nejsou moc příznivé. Několik zdrojů se zmínilo o tom, že integrace funkcí Beats Music nejde podle plánu. Celý projekt řídí Robert Kondrk z Applu. Do projektu byli ale dále začleněni i významní představitelé služby Beats Music. A bývalí zaměstnanci Beats se usídlili i na významných technických pozicích, kde vystřídali právě zaměstnance Applu. Tým opustil již v prosinci Bobby Gaza, který se jako senior viceprezident Beats Music podílel právě na dávno představené službě Beats Music.

iphone-6-beats-music

V ohrožení je také samotný termín, kdy by nová služba měla být představena. První termín měl být již v březnu. To se ale s velkou pravděpodobností nestane a představení by mělo být odloženo až do června, kdy se koná konference Applu určená pro vývojáře – WWDC. Ani toto datum však potvrzené není. Zajímavé také bude sledovat, zda se Apple rozhodne podpořit i jiné platformy, než je iOS.

Sám Tim Cook se v minulosti vyjádřil, že nemá problém s tím, aby Apple vyvíjel aplikace i pro Android, pokud to bude mít smysl. Aplikace Beats Music je dokonce dostupná pro Android. Na druhou stranu tato aplikace byla vyvíjena ještě před nákupem Beats Electronics Applem. Zda se tak majitelé Android zařízení dočkají této nové služby, je ve hvězdách. A zřejmě to také není priorita. Pro Windows Phone je skutečnost ještě mnohem horší. Apple zatím pro tuto platformu nemá zapotřebí své aplikace vyvíjet. Jedním z důvodů je malý podíl na trhu s chytrými telefony, který Windows Phone v současnosti má.

timcook-630x354CEO Apple Tim Cook

Apple tak jistě má poměrně zajímavou představu o tom, jak by mohl současným hudebním službám konkurovat. S tvorbou nové služby se ale na povrch dostala ale také řada problémů, se kterými se společnost musí potýkat. Nám nezbývá nic jiného než čekat. Uvidíme, zda se Applu podaří službu představit již na vývojářské konferenci, která se koná v červnu. Další otázkou, která se nabízí, bude jistě dostupnost vyvíjené služby. Nikdo totiž neví, zda bude novinka dostupná v České republice. Velký otazník visí také nad cenou služby. Věříme, že nám Apple alespoň některé z těchto otázek již brzy odtajní.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat