Dotekomanie.cz

To nej z uplynulého týdne #48 – Android One, Mobilní TV a nabíjení pod 30 sekund

Nové patentové války na dohled

Dnes již nikoho nepřekvapí, že se výrobci žalují navzájem kvůli podobnosti zařízení nebo obsaženými funkcemi. V mobilním světě jsme si zvykli na nejrůznější přestřelky. Zdá se, že by do podobných válek chtěli vstoupit i výrobci běžných hodinek, kterým se nelíbí kopírování ciferníků u chytrých hodinek.

Mobilní TV od T-Mobile

Operátor T-Mobile spustit beta testování své mobilní televize. My jsme vyzkoušeli tuto novinku a zatím ji můžeme hodnotit kladně. První postřehy a zkušenosti si můžete přečíst v našem článku.

Galaxy S5 se prodalo méně než Galaxy S4

Samsung zřejmě stojí před problémem, který se týká aktuálního top modelu. Ten se nesetkal s očekávaným úspěchem. Máme se snad těšit na větší změnu strategie, která by mohla přinést svěží vítr do portfólia korejského výrobce?

Nabití baterie během půl minuty

Ačkoliv bychom si přáli větší kapacity baterií u smartphonů a tabletů, tak se zřejmě dočkáme trochu odlišné vlastnosti. V roce 2016 bychom měli nabít baterii pod 30 sekund, což by zajisté přineslo určitý komfort.

Android One v Evropě

Nejnižší řada smartphonů s čistým systémem Android se objevuje na evropském trhu. Zatím je v nabídce jen jeden model, ale zřejmě přibudou další. Bohužel mají silnou konkurenci v podobě čínským modelů.

DevFest Praha 2014

Minulý týden se odehrál největší vývojářský festival v ČR a SR. Pokud jste na něm chyběli, můžete si přečíst naše zhodnocení, nebo se podívat na přednášky a workshopy ze záznamů.

iPady zaznamenají pokles v prodejnosti

To aspoň vyplývá z analýzy, která uvádí, že letos nedojde k překonání rekordů, jenž byly stanoveny předchozím modelem. Nemělo by se jednat o výrazný pokles.

Nedokonalosti Androidu 5.0 – díl třetí

Android 5.0 čím dál více potřebuje opravnou aktualizaci. Objevují se další nedodělky a chyby, které již mohou více vadit uživatelům. Snad Google brzy vydá Android 5.0.1 nebo 5.1.

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #47 – Nedokonalý Android 5.0 a návrat Nokie

Exit mobile version