Nabití baterie během půl minuty? Možná již v roce 2016

Nabití baterie během půl minuty? Možná již v roce 2016
2014-11-27T07:15:06+02:00
• 27. 11. 2014

Jedním z nejožehavějších témat v mobilním světě je aktuálně výdrž a kapacita baterií. Tomu jde ovšem ruku v ruce nabíjení, které se už nyní vylepšuje na lepší a lepší úrovně, což můžeme vidět i u nového Nexusu 6, jenž se nabije během 15 minut na 6 hodin používání. A nyní přichází další novinka na svět, ovšem odjinud než byste obyčejně čekali.

Novinka přichází od izraelských vědců, kteří rychlonabíjení vyvíjí za velké podpory jednoho z největších mobilních gigantů v Asii. Tito vědci pracují pod firmou StoreDot, která je zatím velmi optimistická, vzhledem k velikosti dané baterie. Jak jste si jistě všimli z obrázku, baterie není nejmenší a je mnohonásobně tlustší než současné typy, které se používají u smartphonů. A zde přichází optimismus, společnost totiž věří, že do roku 2016 dokáže zmenšit velikost baterie a zároveň zajistit minimálně stejnou kapacitu. Baterie má taktéž vydržet 1500 nabití a to jsou, k dnešním poměrům, přibližně 3 roky.

Celá finta je v nové technologii, která se nazývá nanodots – „nano tečky“, což jsou bio-organické molekuly peptidů. To vše by mělo uživateli zajistit kompletní nabití baterie v telefonu do pouhé půl minuty. Bohužel cena baterie se nyní pohybuje od 100 – 150 $ (2200 – 3300 Kč) a to z celého projektu dělá relativně velký byznys. Společnost StoreDot také plánuje využití svých baterií v automobilech, takže se možná dočkáme menšího průlomu nejen v mobilních technologiích.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat