Stick Hero a The Tower – oddechovky pro delší chvilky

Stick Hero a The Tower – oddechovky pro delší chvilky
2014-11-24T07:40:39+02:00
• 24. 11. 2014

Probírat se skrze nepřeberné množství nových a stále přibývajících her jak v Obchodě Play, tak i v iTunes je občas nuda. I přesto jsem pro vás našel dvě hry, které zaplní váš volný čas nebo ukrátí přebytečné chvilky všude, kde potřebujete.

The Tower

První hra nápadně připomíná jednu starší klasiku. V té jste mohli stavět město až po velkoměsto. Vše, co jste k tomu potřebovali, bylo stavět kvalitně postavené budovy. Ovládání bylo jednoduché, prakticky stačilo počkat až se další blok budovy dostane nad již postavený blok a prostě jej na něj shodit z jeřábu.

Pointa celé hry tkví v podstatě v tom samém. Akorát zde nestavíte města, ale pouze samostatné budovy. Aby toho nebylo málo, do hry je zakomponován výběr budov, lokace, kde je stavíte, a systém pro zobrazení výsledků i vašich přátel. Špatnou zprávou je, že budov je zatím málo, ale autor nepřímo přislíbil, že do konce roku snad dodá ještě pár budov ke stávajícímu výběru.

dt-tt-b1 dt-tt-b3 dt-tt-b2 dt-tt-n1 dt-tt-n2 dt-tt-n3 dt-tt-n4

Ačkoliv je hra velmi pěkně sladěná ve všech prvcích, po dosažení určité hranice se opakuje. Jediné, co vše zachraňuje od úpadku, jsou menší aktualizace s novými možnostmi, kterých prý budou uživatelé dostávat co nejvíce. Shrnuto a podtrženo, když se autor o hru bude i nadále zajímat, hra vás bude bavit a krátit vám dlouhé chvíle.

logo-app The Tower Ketchapp Zdarma ANDROID logo-app The Tower Developer Zdarma iOS

Stick Hero

Mnoho lidí už nyní má chytré zařízení o krapet větší než zvládnou držet jednou rukou. V tom případě vám představuji další hru, při které prakticky jen ťukáte na displej. To sice není nic nového, ale hra samotná nabízí i těžší úrovně, vše závisí, jak dlouho vydržíte krok se stoupajícím tempem. A v tom je celý trik, narůstající, nezadržitelné tempo a úžasně náhodně generující se překážky vám dají zabrat na dost dlouhou dobu.

Co se tedy ve hře vůbec děje? Prakticky jen přecházíte po krátké, střední či dlouhé tyči k další překážce, kterou máte zdolat. Vše se komplikuje právě tím přemostěním na další bod. K vytvoření cesty, po které váš panáček půjde, si vytvoříte potřebně dlouho tyč, díky přidržení prstu na displeji ji prodlužujete, ovšem vše se děje rychle a máte málo času. Dalším faktorem jisté prohry je náhodně zvolená vzdálenost dalšího bodu, ke kterému se musíte dostat. Nakonec se tedy všechny tyto, zdánlivě jednoduché úkony spojí a vám nezbývá nic jiného, než pomalu a jistě přidávat na zběsilém mlácení prstem do displeje.

dt-st1 dt-st2 dt-st3 dt-st4

Jediná a asi dost zásadní vada je zároveň hlavní výhoda této hry. Tím nemyslím nic jiného než úžasnou jednoduchost celé hry. Hra je až přes příliš jednoduchá, přeci jen to samé dokola a dokola není pro delší hraní nic záživného. A přitom by jen stačilo přidat do hry pro hráče nějaké bonusy, jiné hrdiny nebo třeba možnost si navrhnout vlastní pozadí. Nicméně je hra, po stránce funkčnosti a vzhledu, poměrně dost propracovaná a měla by fungovat na každém zařízení.

logo-app Stick Hero Ketchapp Zdarma ANDROID logo-app Stick Hero Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat