Dotekomanie.cz

To nej z uplynulého týdne #47 – Nedokonalý Android 5.0 a návrat Nokie

Nedokonalý Android 5.0

Nejnovější mobilní operační systém od Googlu se již dostal mezi majitele Nexusů, byť někteří ještě čekají na aktualizaci. Za těch několik dnů, co je Lollipop zkoušen uživateli, se došlo na několik chyb. Některé se dají obejít či dočasně vyřešit.

Návrat Nokie

Zbylá část Nokie, která není vlastněna Microsoftem, má dle smlouvy zakázáno vydávat smartphony či obyčejné mobily. To ale neplatí o tabletech. Díky tomu jsme se dočkali poměrně dobře vybaveného zařízení Nokia N1 se systémem Android 5.0 Lollipop.

Jolla Tablet

Trh s tablety se rozroste o další model, který ale nebude vybaven systémem iOS nebo Android. Jedná se o Jolla Tablet, který nabízí Sailfish OS. První majitelé by jej mohli obdržet během první poloviny příštího roku.

Intel se přeskupuje

Mobilnímu trhu s procesory vládne společnost Qualcomm, což se samozřejmě nelíbí Intelu. Z tohoto důvodu chce přeskupit své síly, aby mohl lépe konkurovat.

Samsung zredukuje portfólio

Současná jednička na trhu je známá zejména díky své schopnosti představovat jeden model za druhým. To by se mělo částečně změnit během příštího roku.

Motorola zavítá do Ruska

Tyto informace poskytl manažer z Lenova, přičemž se nezapomněl zmínit o dostupnosti zařízení. Dokonce se dočkáme během několika měsíců druhé generace Moto 360. Jsou zde i náznaky, že by ruský trh nemusel být jediný, který by se dočkal působnosti Motoroly.

Modulární hodinky se pomalu stávají realitou

Již během příštího roku by se mohly objevit první modulární hodinky na trhu. Projekt BLOCKS prochází rychlým vývojem, o čemž informovali sami tvůrci.

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #46 – Cyanogen OS bude placený, připojení bez FUP a Youtube Music Key

Exit mobile version