Facebook Chat Re-Enabler – chat v původní facebookové aplikaci APK

Facebook Chat Re-Enabler – chat v původní facebookové aplikaci [APK]
2014-11-21T08:30:54+02:00
• 21. 11. 2014
4

Facebook si na nás neustále něco vymýšlí. Ať už je to oddělení služeb do jejich vlastních aplikací či jsou to pokusy přinést nové služby. Právě první zmiňovaný problém stojí většinu z nás jak baterii, tak RAM. Na mysli mám aplikaci Messenger a odstřižení této funkce z hlavní facebookové aplikace. Nyní je totiž jedinou možností (nepočítáme-li web), jak posílat zprávy skrze Facebook, stáhnout si aplikaci Messenger, která znamená větší spotřebu baterie, a interní i RAM paměti. To se však rozhodl vyřešit vývojář, který na xda vystupuje jako AntaresOne.

 facebook-messenger

Jeho aplikace Facebook Chat Re-Enabler vrací uživatelům možnost posílat zprávy skrze Facebook bez nutnosti instalace Messengeru. Aplikace je pouze „enabler“, který neběží na pozadí a ani se nezobrazuje v menu aplikací, navíc je jeho velikost pouze okolo 400 kB. Šetří vám tedy nejen baterii, ale i interní paměť a RAM paměť, které si Messenger bere více, než bychom chtěli. Před samotnou instalací tohoto enableru je samozřejmě potřeba odinstalovat aplikaci Messenger.

Aplikace  funguje se všemi verzemi oficiální facebookové aplikace až do aktuální verze 21.0.0.23.12, která by měla být momentálně dostupná skrze Google Play. Sám vývojář upozorňuje, že jeho aplikace nemusí fungovat s updaty, které Facebook vydá, takže budou muset uživatelé počkat s aktualizací a vydržet na poslední podporované verzi. Facebook Chat Re-Enabler běží na všech zařízeních s Androidem od verze 2.3 až po aktuální 5.0.

Pokud se vám tedy nelíbí kroky, které Facebook ohledně svých aplikací činí a chcete mít v telefonu co nejméně žroutů místa a energie, stáhněte si Facebook Chat Re-Enabler zde.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Vsetko je ok

Peter Markuška

21. 11. 2014, 13:22

skusam instalovat na galaxy nexus a pise ze aplikacia nejde nainstalovat

Michal Císařovský

21. 11. 2014, 18:48

Tak doporučuji zkusit znovu stáhnout, většinou za tímto problémem stojí chybně stažený instalační balíček.

Ondřej Láznička

21. 11. 2014, 9:05

Aplikace bez problému šlape i na verzi 22.0.0.13.13:) Takže to vypadá že s betou nemá enabler problém :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat