Dotekománie doporučuje #69 – Offline jízdní řády pro WP, iOS a Android

Dotekománie doporučuje #69 – Offline jízdní řády pro WP, iOS a Android
2014-11-22T11:22:05+02:00
• 22. 11. 2014
4

Pro chytrá zařízení nalezneme mnoho různých jízdních řádů, které fungují většinou pouze v online režimu, proto vám dnes představíme i alternativu, která funguje zcela off-line.

unnamed_result

CG Transit offline jízdní řády je originální název, který vystihuje hlavní přednost aplikace, což je funkčnost, i když jste zcela off-line. CG Transit nabízí svým uživatelům povedené prostředí se spoustou zajímavých funkcí navíc.

unnamed (9)_result unnamed (8)_result unnamed (10)_result

Aplikace vás při prvním otevřením provede a vysvětlí funkčnost, jako první si budete muset vybrat alespoň jeden jízdní řád, který dostanete ve zkušební verzi po omezenou dobu. Po uplynutí platnosti trial licence, bude chtít aplikace zaplatit. Na výběr k nákupu máte mnoho možností, jelikož autoři umožňuji zakoupit zvýhodněné balíčky obsahující např. všechna města atd. Velmi se mi na aplikaci líbí, že po otevření zbytečně nikam neklikáte, ale jste ihned na obrazovce s vyhledáváním spoje MHD.

unnamed (15)_result unnamed (14)_result unnamed (13)_result unnamed (12)_result

V postranní liště nalezneme několik rychlých funkcí. Kladně musím zhodnotit funkci, kdy si necháte zobrazit mapu, na které jsou vyznačeny všechny zastávky v daném městě, při kliknutí na zastávku máte navíc možnost výběru ƒ„Odkud, přes a kam“, což umožnuje okamžité zobrazení spojů ze zastávky. Další užitečnou funkcí je uložení daného vyhledání spoje do oblíbených, čímž uživateli odpadá neustálé zadávání stejného místa do vyhledávacího pole. Vyhledávání umožňuje i pokročilé funkce, které vám cestu ulehčí, např. se jedná o filtr pouze přímých spojů, přidání bodu, přes který chcete jet atd. Po vyhledání máte možnost zobrazení celé trasy spoje.

unnamed (7)_result unnamed (5)_result unnamed (6)_result

Při vyhledání se vám jistě bude hodit i funkce, kdy aplikace sama zobrazuje mezičasy pro přestupy, případně vás rovnou nasměruje, kterou linkou a kam máte jet. Musím říct, že ceny jízdních řádů nejsou nijak přemrštěné, za což musím autory pochválit. Za autobusové MHD pro jedno město zaplatíte 24,90 Kč, autobusy pro celou Českou republiku vás vyjdou na 39,90 Kč, podobně je tomu u vlakových jízdních řádů.

logo-app Jízdní řády - CG Transit Developer Zdarma iOS logo-app CG Transit offline jízdní řády circlegate Zdarma ANDROID [winphone]cg-transit/51eaadc6-00f8-49bf-bddd-d260a3f3c72d[/winphone]

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Na IOS a ADROID gratis, na WM za 52,49kč, proč? doporučiji si přečíst rencenze než dáte 52,49kč. Poslední aktualizace

19. 11. 2012 OSTUDA!

najlepší cestový poriadok aký som kedy mal a nerobí mi problém každý rok zaplatiť tie 3€, lebo toto je program s prínosom ktorý používam takmer denne….

Miroslav Hlavička

22. 11. 2014, 14:17

Také už jsem dávno Pubtran a podobné online aplikace opustil, CG Transit je rychlý, spolehlivý a nejednou mě zachránil ve chvíli, kdy jsem byl mimo signál, ale potřeboval jsem vědět, kdy a odkud mi co jede. Ještě bych dodal, že vyhledaný spoj je možné jednoduše vložit do kalendáře jako událost, takže když aplikaci opustím, už mám na svém kalendářovém widgetu jasně napsáno odkud kam jedu a vidím i přesný čas začátku a konce cesty.

Jiří Rataj

22. 11. 2014, 11:44

Používám už druhým rokem a jsem maximálně spokojen!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat