Google láká na Android 5.0/L aktualizováno

Google láká na Android 5.0/L [aktualizováno]
2014-10-14T22:25:36+02:00
• 14. 10. 2014
3

Aktualizováno 22:21

Konečně jsme se dočkali nějaké oficiální informace od Googlu. Právě dnes našeho času bylo uvolněno krátké video, v kterém se potvrzuje označení systému – Android 5.0. Bohužel oficiální název je stále neznámý. Všechny novinky se máme dozvědět již 15. 10. 2014.

Aktualizováno 21:40

Neoficiálních informací kolem novinek od Googlu přibývá. Verze 5.0/L by se měla podle původních spekulací jmenovat Lollipop – lízátko. Až nyní zde máme trochu přímější důkaz. Objevil se ve vláknu na stránkách Googlu pro řešení chyb. Přímo ve snímku obrazovky je vidět ikona Ladění USB ve tvaru lízátka.

lollipop

Původní článek 18:30

Dnes se na internetu objevilo několik zpráv nasvědčujících, že se blíží představení novinek od Googlu. V první řadě se po delší době ozval Evan Blass prostřednictvím svého Twitter účtu @evleaks. Uveřejnil údajný render zatím nepředstaveného Nexusu 6.

nexus-6-evleaks

Nevíme, jestli tento obrázek se dá považovat za důvěryhodný, jelikož například nesedí obrazovka znázorňující Android 5.0/L. Rozhodně se nepodařilo ji přímo v pasovat do těla smartphonu, čehož si jde všimnout na spodní straně. I tak se tento render setkal s velkým ohlasem.

Následně web Droid Life uveřejnil reklamy na Android 5.0/L ještě před samotným vypuštěním do světa. Google se v této oblasti nijak nevyjádřil a dokonce je ani nestáhl z Youtube, na což by měl zcela nárok.

Tyto informace poukazují jen na fakt, že představení novinek se blíží. Bohužel Google nezveřejnil ani jednu pozvánku na jakoukoliv připravovanou akci. S největší pravděpodobností dojde jen ke zveřejnění recenzí na největších webech světa a sám Google se pochlubí propagačními videi na Youtubu. Tudíž nemáme očekávat jakoukoliv show.

Náš zdroj nám poskytl informaci, že Nexus 6 a zřejmě i Nexus 9 jsou již nyní v rukách redaktorů velkých zahraničních médií. Pravděpodobně dokončují preview nebo recenze nových modelů. Budeme si muset počkat do zítřejší podvečerních hodin, jestli dojde k uvedení.

Zdroje: droid-life.com, droid-life.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lukáš Pavlica

15. 10. 2014, 8:35

no myslím že to tak brzy nebude, a budeme rádi, pokud dorazí L i na nexus 4…..

David Korcak

15. 10. 2014, 18:36

Už ne

Vojtěch Navrátil

14. 10. 2014, 22:56

Už aby Lolipop dorazil! A snad rovnou dorazí i na Galaxy Nexus :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat