Tronsmart T1000 Mirror2TV – univerzální TV kolík recenze

Tronsmart T1000 Mirror2TV – univerzální TV kolík [recenze]
2014-08-18T11:00:12+02:00
• 18. 8. 2014
4

Poslední dobou jsou chytré televize popřípadě příslušenství, jež vaši televizi  udělá chytrou, na vzestupu. My se dnes podíváme do kategorie malých HDMI kolíků, jako je třeba asi nejznámější Chromecast. Na recenzi nám ale dorazil z velké dálky univerzální kolík s názvem Tronsmart T1000 Mirror2TV, který zvládne nejednu platformu sdílet na vaši obrazovku. Pojďme se na něj podívat podrobněji.

IMG_9629

Obsah balení

Televizní kolík nebo také jinak dongle nám dorazil v opravdu malé krabičce, která obsahuje jen to nejnutnější. Nalezneme zde tedy samotný kolík, dále kabel USB sloužící k jeho napájení a na něj je napojen ještě WiFi modul. Balení doplní již jen sada uživatelských příruček.

Konstrukce

Kolík je opravdu malý, jeho rozměry činí pouze 6.7 x 2.6 x 0.9 cm. Ačkoli jsou jeho rozměry takto malé, je potřeba počítat s nutností připojení kabelu s koncovkou USB a WiFi. Schování kolíku za televizi je tedy náročnější, než to může na první pohled vypadat. Pokud ho pak zapojíte z boku, bude zajisté vidět.

 IMG_9632 IMG_9633

Konstrukce je vyrobena z levného plastu, to ale vůbec nevadí vzhledem k tomu, že zařízení při prvním spuštění jen schováte za televizi a už ho nikdy neuvidíte. Na boku kolíku je umístěna malá LED dioda, která při zapnutí neustále svítí červeně. Na přední straně je umístěn HDMI port a na opačnou stranu zapojíte již zmíněný kabel s dvěma koncovky. Svrchu je na zařízení umístěn nápis výrobce a Mirror 2 TV.

IMG_9619 IMG_9621

Konektivita

Co se konektivity týče, je zde konektor HDMI ve verzi 1.4 typu A. Dále zde nalezneme konektor microUSB, do kterého připojíte přidaný kabel. Ten se rozdvojuje na USB a WiFi. První část je třeba zapojit do USB portu televize, z kterého bude posléze brát elektřinu. Alternativou může být zapojení do zásuvky pomocí adaptéru od vašeho telefonu. Druhá část je pouze WiFi anténa. Ta přijímá signál z vaší domácí WiFi a zároveň se na ni připojíte s telefonem pro zrcadlení obrazovky. Kolíkem tak de fakto internetové data jen prochází.

IMG_9534

Prostředí Tronsmartu T1000 je velmi jednoduché a ve své podstatě nejvíce uvidíte právě obrazovku výše. To je základní obrazovka před připojením jakéhokoliv zařízení s dalšími instrukcemi. Nalezneme zde QR kód s odkazy na aplikaci EZCast, která se používá právě k ovládání tohoto kolíku. Pochválit musím také líbivé grafické zpracování. Systému tuneru je dle krabičky Linux.

IMG_9557 IMG_9554

Aplikace existuje již na všechny tři hlavní platformy, podrobnosti o ní si řekneme níže. Máme  tu i odkaz ke stažení programu na Windows a Mac. V horní části obrazovky vidíme název WiFi sítě, kterou kolík tvoří ke sdílení obrazovky i s heslem. Po prvním spuštění mi byla nabídnuta aktualizace systému, vývojáři na zařízení stále pracují a vylepšují jeho funkčnost. Testoval jsem tak v současnosti nejnovější verzi s označením 12128.

IMG_9536 IMG_9545 IMG_9546

Po aktualizaci je třeba spárovat zařízení s telefonem, který následně poslouží jako dálkové ovládání. Párování probíhá připojením na WiFi vytvořenou kolíkem. Ten pak vyžaduje připojení k vaší domácí WiFi. Po spuštění aplikace vyberete vaše zařízení a již můžete vesele sdílet mediální obsah z telefonu na televizi.

IMG_0216

Samotné nastavení kolíku je velmi jednoduché. Umožňuje nastavit rozlišení vaší obrazovky. Jsou dostupné tři režimy – rozlišení 1920 x 1080 v 24P nebo 30P nebo rozlišení 1280 x7 20 s 60P.  Dále zde máme možnost změnit heslo, jež má vysílaná WiFi, na kterou se připojujeme, a nastavení připojení k naší domácí WiFi, z níž  se bere internetové připojení. Potěší potom přítomnost českého jazyka,  avšak překlad není kompletní a úplně dokonalý.

Předposlední položka v nastavení je možnost startovat tuner buď na výchozí obrazovku, sloužící k propojení s aplikací EZCast, nebo přímo k funkci EZMirror, což slouží ke sdílení obrazovky přes technologii Miracast. Poslední položkou je již jen možnost aktualizovat systém.

Funkce

Tronsmart T1000 umí zobrazit a vaší televizi prostřednictví aplikace EZCast vaše fotky, videa, hudbu, fotoaparát, dokumenty MS Office a PDF a webové stránky. Dále podporuje DLNA a zrcadlení obrazovky přes technologie Miracast a AirPlay. Zařízení je tak multiplatformní a podporuje Android telefony a tablety, iOS zařízení, Windows Phone, Windows PC a Mac. Streamování fotekvidea přes aplikaci

IMG_9547 IMG_9555 IMG_9537

Zrcadlení obrazovky přes Miracast je bezproblémové. Zkoušel jsem to jak na Androidu, tak na Windows Phone. U druhé platformy je třeba zmínit, že vyžaduje systém ve verzi 8.1 a také podporu Miracastu. U Androidu vše záleží jen na vašem konkrétním zařízení. Miracast bohužel nelze použít k hraní her, protože obraz na televizi je oproti telefonu tak o sekundu opožděn. Toto je ale vlastnost této technologie, nikoli chyba tohoto kolíku. Technologie DLNA také funguje bez problémů.

Technologie Airplay od Applu funguje, ale zatím ne úplně dokonale. Na samotných stránkách je u popisu výrobku uvedeno, že zrcadlení obrazovky iOS je stále ve vývoji a že zatím nefunguje. Informace je z části již nepravda, zrcadlit již obraz iOS lze. Mnohdy ale obraz pixeluje, navzdory tomu ale není opožděn. Tedy do té doby než spustíte hru, či náročnější aplikaci na datový tok. Pak se musíte smířit se zpožděním kolem jedné sekundy. Co ale funguje dobře, je zobrazování obrázků, videa a hudby přes tuto technologii.

logo-app EZCast Winner Wave Co.,Ltd. Zdarma ANDROID

logo-app EZCast Developer Zdarma iOS

[winphone]ezcast/d07993bb-8933-4c2d-bb91-2a39ed85cb39[/winphone]

Zhodnocení

Pokud nemáte chytrou televizi, jež by uměla Miracast a DLNA v základu, tak vám ji z ní Tronsmart T1000 udělá. Dokáže streamovat fotky,videa, dokumenty a zrcadlit obrazovku ze všech hlavních platforem na mobilních telefonech. To je jednoznačně plus, ale všechno má své mouchy. Airplay od Applu zatím nefunguje příliš dobře, na druhou stranu vývojáři na systému neustále pracují a vydávají nové aktualizace. Cena tohoto kolíku je 25 dolarů, což je v přepočtu asi 520 Kč. Pokud tedy chcete lépe propojit svoji televizi se svým telefonem, koupí neprohloupíte.

Untitled

 Za zapůjčení zařízení Tronsmart T1000  za účelem této recenze děkujeme obchodu GearBest.com, kde jej můžete zakoupit.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Janda Josef

5. 9. 2015, 14:58

Má toto smysl, když mám televizi s Androidem? Nadšeně jsem si to objednal v Číně, ale když jsem si nahrál do telefonu a počítačů zmiňovanou aplikaci, tak zjišťuji že mně vše funguje i bez kolíku. Je tam nějaká „přidaná hodnota“?

Miroslav Růžička

VIP 5. 9. 2015, 20:24

Pokud máte chytrou televizi, tak asi příliš ne, tento kolík slouží spíš k udělání vaší „hloupé“ televize chytrou. Osobně však jednu velkou výhodu vidím – pro uživatele iOS zařízení je zde podpora Airplay

funguje toto zařízení na surfování a přehrávaní youtube a jiných webů přímo z wifi routeru od poskytovatele internetu a ne z internetu mobilu?

Juraj Ondreicka

10. 4. 2015, 16:52

Asi po funuse ale takto: Aplikácia EZCast funguje tak ako sa pýtaš, ja mám konkrátne EzCast od Evolveo (Čína) tam funguje všetko ako má stojí cca. 26,- eur s DPH.+ funguje aj pod aplikáciami pre Chromecast. Popisovaný Tronsmart mi príde úplne totožný – určite čo sa Youtube týka. Ak chceš stremovať nejaké filmy, hudbu či fotky napr. z HD PC je otázne aké formáty sú podporované: Evolveo prehrá všetko.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat