Qualcomm začal testovat osmijádrový Snapdragon 810

Qualcomm začal testovat osmijádrový Snapdragon 810
2014-08-17T10:28:00+02:00
• 16. 8. 2014

Zřejmě nejočekávanější procesor na poli hardwarových součástek od společnosti Qualcomm byl konečně otestován v benchmarku AnTuTu. Jedná se o model Snapdragon 810, který má osm jader. Oproti verzi čipu Snapdragon 805 bude dokonce o 50 % rychlejší. Již v úvodu je dobré zmínit, že baterie navýšení výkonu vůbec nepocítí, ba naopak. Nižší spotřebu v dnešní době uvítá každý majitel chytrého zařízení.

Snapdragon 810

Ačkoliv byl oficiálně představen už v dubnu tohoto roku, tak letos se zřejmě ještě do zařízení nepodívá. Momentálně probíhá jeho testování, o čemž vypovídá zveřejněný výpis z databáze AnTuTu. Prototyp pod označením QCOM MSM8994 mimo jiné disponoval 6,2palcovým displejem s rozlišením 2 560 x 1 600 pixelů, 4GB operační pamětí RAM a běžel na Androidu 4.4.2 KitKat. Čipová sada je založená na 64bitové architektuře a čtyřech jádrech Cortex-A57 společně se čtyřmi jádry Cortex-A53.

Grafiku má na starost nový čip Adreno 430, jehož výkon stoupl o 30 % ve srovnání s Adrenem 420. Podle prvních zpráv bude novinka šetrnější k baterii – až o 20 %. Bude zajímavé, jak se Snapdragon 810 vyrovná s chystanou Tegrou K1 (Denver) od NVidie. První výsledky by mohly být známy někdy v posledním čtvrtletí tohoto roku.

Snapdragon 810 - AnTuTu

Zdroj: gforgames.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat