Google koupil společnost Gecko Design Inc.

Google koupil společnost Gecko Design Inc.
2014-08-23T13:07:53+02:00
• 23. 8. 2014

Google, ostatně jako další velké společnosti, se snaží, aby jeho produkty byly po všech stránkách unikátní. Proto musí spolupracovat i s dalšími společnostmi. Občas dochází i k situacím, kdy je pro Google určitá společnost natolik významná, že ji raději odkoupí.  Jedním takovým příkladem může být koupě Nestu, o kterém jsme vás informovali. Nyní se Google zaměřil na jinou firmu – Gecko Design Inc.

 google-offices-1

Gecko Design působí na trhu od roku 1996. Firma se zabývá inovacemi a designem v kombinaci s garancí kvality svých produktů. V oblasti informačních technologií není Gecko Design žádným nováčkem. Firma Gecko Design v minulosti pracovala se společnostmi jako je Dell nebo Hewlett Packard.

Zajímavostí však je, že spolupráce s Googlem není pro Gecko Design žádnou novinkou. Na konci roku 2013 se podílela na jednom projektu v tajné laboratoři Google X. Situace se dále vyvíjela tak, že se Google nakonec rozhodl Gecko Design zakoupit. Námluvy začaly již na počátku letošního roku, ke konečné dohodě však došlo až nyní.

nexus2cee_slingbox_a nexus2cee_hpf50_a3

Produkty, na kterých Gecko Design Inc. pracovala 

Cena této akvizice není, podle posledních informací, známá. Jacques Gagné, president Gecko Design, se společně s jeho vybranými zaměstnanci zapojí do dalších připravovaných projektů Googlu. Zástupci Gecko Design tak budou pokračovat v Google X laboratoři, která má takové projekty na starosti.

Jacques Gagné se vyjádřil, že zákazníci využívají jeho společnost v případech, kdy chtějí své nápady přenést do skutečných produktů. Zejména se pak děje v situacích, kdy se jedná o zbrusu nové produkty. To samozřejmě může vyvolávat různé spekulace o tom, co si Google pro nás připravuje.

Zdroje: androidpolice.com, online.wsj.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat