Google si koupil termostaty za 3,2 miliardy dolarů

Google si koupil termostaty za 3,2 miliardy dolarů
2014-01-14T07:24:36+02:00
• 14. 1. 2014

Společnost Nest se zabývá termostaty pro domácnosti, které můžeme zařadit mezi ty chytré. Neustále se učí dle vašich návyků a požadavků, přičemž jsou k dispozici i aplikace pro Android a iOS. Google se nyní rozhodl, že odkoupí tuto společnost a její zakladatelé s tím souhlasili.

Nejedná se ale o první spolupráci. Google Ventures je jedním z prvních investorů Nest a společná historie se datuje do roku 2011, kdy i sám Sergey Brin se zajímal o produkty před uvedením na trh. Dokonce se ke konci minulého roku objevily náznaky, že by Google měl vytvářet vlastní aplikaci pro ovládání domácnosti. Dnes se vlastně tyto informace nepřímo potvrzují.

Google musel zaplatit 3,2 miliardy dolarů za společnost, která se zabývá jen termostaty a kouřovými detektory. Díky jejich napojení na smartphony a sběrem informací o domácnosti se mnozí obávají, že data potečou přímo do Googlu, který tak získá přístup do vašeho užšího soukromí. Spoluzakladatel Nest,  Matt Rogers, vyvrací takováto tvrzení a dodává, že soukromí zákazníků je na prvním místě. Tudíž Google přímo nezíská data.

Screenshot_84

Zajímavostí může být, že další spoluzakladatel Tony Fadell je považován za jednoho z otců iPodů. V rozmezí let 2006 a 2008 vedl divizi iPodů u Applu. Nyní bude pokračovat ve svém projektu pod křídly Googlu.

Google tímto nákupem ukazuje, že se chce více zaměřit na inteligentní domácnosti. Možná se jednou nabídka zařízení v Obchodě Play rozšíří i o termostaty.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat