Alternativy ke komunikační službě WhatsApp – díl první

Alternativy ke komunikační službě WhatsApp – díl první
2016-08-19T07:41:39+02:00
• 6. 3. 2014
7

Nedávno jste se mohli na Dotekománii dočíst, že Facebook nakupoval a došlo ke koupi služby WhatsApp. Tento skutek vyvolal mnoho rozporuplných reakcí a mnoho uživatelů se rozhodlo dát tomuto „kecálku“ sbohem. Pokud však patříte mezi uživatele, kteří by se neradi dělili o své soukromé zprávy s Facebookem, přinášíme pro vás několik aplikací, které mají shodnou funkci jako WhatsApp, avšak nejsou pod „taktovkou“ Facebooku.

Customer_Engagement

Viber – iOs, Android, Windows Phone, Blackberry, Windows 8

Viber lze označit jako hlavního konkurenta služby WhatsApp. Obě služby jsou na trhu velmi dlouho a uživatelé si většinou vybírají právě mezi aplikací Viber a WhatsApp. Jako hlavním esem proti WhatsApp má Viber funkci volání přes datové připojení, přičemž je volání zcela zdarma (dle aktuálních informací získá WhatsApp volání v aktualizaci). Viber je v podstatě stejně kvalitní jako WhatsApp a chyby se hledají těžce.

Nedá se říci, která ze služeb je lepší, přičemž vše závisí na uživateli, jaké prostředí mu bude více vyhovovat. Osobně jsem WhatsApp používal pár let, ale díky novému majiteli – Facebooku – jsem se rozhodl přejít na Viber, jelikož bych se nerad dělil o své soukromé zprávy právě s touto americkou společností.

unnamed (1)_result unnamed (2)_result

logo-app Viber Viber Media S.à r.l. Zdarma ANDROID logo-app Viber Messenger – Text & Call Developer Zdarma iOS [winphone]/viber/3d051f9b-9e03-456f-b647-bea34fe7031c[/winphone] BlackBerry odkaz ke stažení ZDE

Google Hangouts – iOS, Android

Populární služba Hangouts, kterou má na pod svými křídly Google, přičemž neustále dochází k jejímu vylepšování a je neustále vyvíjena. Hangouts svým uživatelům nabízí zasílání textových zpráv i volání zdarma. Google se v poslední době snaží Hangouts neustále prosazovat, přičemž nedávno se všem uživatelům Androidu naskytla možnost aplikaci využívat místo aplikace „zprávy“, tudíž budete mít všechny SMS zprávy a zprávy z online komunikace pohromadě. Prozatím se komunita uživatelů obrací k Hangouts zády, jelikož si většinou stěžují na chaotické prostředí.

unnamed (2)_result unnamed (1)_result

logo-app Hangouts Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Hangouts Developer Zdarma iOS

BlackBerry Messenger (BBM) – BlackBerry, Android, iOs

BlackBerry Messenger je populární především mezi uživateli přístrojů BlackBerry. Tento messenger patří k velmi kvalitním a za svou dlouhou historií prošel mnohými změnami k razantním vylepšením. V září loňského roku došlo k překvapivému rozšíření na další platformy, přičemž se jednalo o nejpopulárnější systémy doby – Android a iOs.

Hlavními lákadly je vysoká priorita pro bezpečnost aplikace a zasílaných zpráv. BlackBerry Messenger využívá šifrování při jakékoliv aktivitě. Bohužel na Androidu a iOs nedošlo k výraznému přesunu uživatelů k této službě, proto mohu prozatím více doporučit Viber a Hangouts.

unnamed_result unnamed (1)_result

logo-app BBM BlackBerry Limited. Zdarma ANDROID logo-app BBM Developer Zdarma iOS

Apple iMessage – Pouze iOs

iMessage je služba, která je omezená pouze pro zařízení s iOs. Nabízí svým uživatelům většinou stejné funkce jako ostatní aplikace v tomto článku, např. zasílání zpráv, obrázků…  Prostředí aplikace je přesně takové, jaké bychom od Apple očekávali. Vše je přehledné, každý nový uživatel se ihned orientuje hlavně zásluhou, že aplikace může odeslat i SMS, pokud druhá strana iMessage nemá nebo má jiný systém. Proces zjišťování probíhá přes servery Apple, přičemž se odešle žádost a v případě, že druhá strana tuto aplikaci nemá, zpráva se odešle jako SMS.

imessage-ios

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Vladislav Kluska

8. 3. 2014, 18:51

A třeba u Hangouts vám chybí to nejgeniálnější – plugin pro Chrome

https://chrome.google.com/webstore/detail/hangouts/nckgahadagoaajjgafhacjanaoiihapd

Najkvalitnejší s menovaných je BlackBerry messenger nakoľko ako jediný ponúka volania,chat vysokú bezpečnosť a jediný je na všetky mobilné platformy wp bude čoskoro …

Chybí tu Telegram.

kakaotalk, icq, tango, line, wechat, a to jen pátrám po paměti. VÍC ODFLÁKNOUT TEN ČLÁNEK UŽ NEŠEL??!!

Přemysl Vaculík

VIP 6. 3. 2014, 9:05

Dobrý den, jedná se o první díl. Bohužel se publikoval nadpis bez tohoto označení.

Lukáš Guhl

VIP 6. 3. 2014, 15:11

Dobrý den pane Jakub, pokud jste článek četl nemůžete říci, že je odfláknutý. Pokud si to nadále myslíte tak jste jej tutově nečetl a pouze scroolnul a okomentoval.
A pokud jste si všiml v prvním díle jsou vybrány pouze takové služby které mají větší popularitu (nyní). Co já vím, tak od ICQ a dalších prehistorických služeb už uživatelé upustili (z většiny uživatelů to tak je a používá je velmi málo lidí).

Radim Jevický

6. 3. 2014, 7:49

A co třeba takový Skype?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat