Samsung požadoval zákaz iPhonů při zahájení ZOH 2014

Samsung požadoval zákaz iPhonů při zahájení ZOH 2014
2014-02-09T08:20:04+02:00
• 9. 2. 2014

Každé zahájení olympijských her, a to bez rozdílu, zda se jedná o ty letní, či zimní, berou největší firmy na světě jako nejlepší šanci na celosvětové zviditelnění. Zahajovací ceremoniál, přenášený do obývacích pokojů miliardám diváků, si většina představovaných sportovců nahrává pomocí svého zařízení, čímž zadarmo dělá reklamu různým výrobcům. Společnost Samsung tentokrát požadovala zákaz pořizování snímků jakýmkoliv produktem od Applu.

Bf4NUTeIIAAyoa8

Důvodem je to, že se Samsung letos stal hlavním sponzorem zimních olympijských her v ruské Soči. Proto sportovci údajně měli mít zakázané používat iPhone a další konkurenční zařízení během her. Tuto zprávu potvrdila delegace ze Švýcarska, podle které Samsung žádal všechny sportovce, aby logo jablka na zadní části iPhonu během zahajovacího ceremoniálu měli zakryté při pořizování snímků nebo nahrávání videa.

Bf3OCLcIMAELRvf Bf3N8dcIQAAiFa9 Bf3OQwvIcAAEjXN
Speciální edice zadních krytů pro Galaxy note 3, foto.: Eldar Murtazin

Přitom jihokorejský výrobce bezplatně sportovcům nabízí například Galaxy Note 3, takže ho lze v televizi častěji objevovat během následujících 16 dnů. Nicméně sportovci mají i podle olympijských pravidel zakázáno prezentovat vlastní sponzory, kromě těch, kteří jsou samozřejmě sponzory her. V případně nerespektování to může dojít od velmi přísných trestům až k možnému vyloučení z celých her.

Zdroj: talkandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat