Google hodinky již na I/O 2014?

Google hodinky již na I/O 2014?
2014-02-23T10:08:37+02:00
• 23. 2. 2014

V černu tohoto roku nás čeká další konference Google I/O, která bude zaměřena na vývojáře. Podle dosavadních spekulací jsme se neměli těšit na jakékoliv nové produkty. Například se odhaduje uvedení Nexusu 8 až na červenec. Nyní nejen zdroj Evleaks informuje, že bychom se mohli dočkat chytrých hodinek od Googlu, za kterými by měla stát společnost LG.

Screenshot_360

Tento výrobce již představil na veletrhu CES 2014 vlastní nositelné zařízení, ale hodinky ještě nemá v portfóliu. Možná vyčkává na uvedení Googlem, což by mu přineslo výhodnější marketingovou pozici – aspoň v určitém pohledu.

Dřívější prototypy hodinek od Googlu měly LCD displej, ale současný model se více podobá i zpracováním Pebble Steel. Tudíž bychom měli očekávat barevný e-ink displej, který je šetrnější na baterii. Právě výdrž je největší problém každého podobného zařízení a Google otálel s uvedením právě k vůli tomuto nedostatku. Zřejmě se podařilo vyřešit aspoň částečně tento problém a již v červnu se pochlubí svým řešením.

watch-animation-dribbble (1)

Ovládání bude silně zaměřeno na gesta, takže nemusíme očekávat zbytečná tlačítka navíc. V podstatě by měla stačit jen swipe gesta (posouvání) a klikání. Možná se bude jednat o podobné ovládání, jako je u Google Glass.

Měli bychom očekávat z počátku omezenější funkce, které nabídnou například notifikace a také Google Now karty, jak bylo již dříve spekulováno. Základní konektivitu bude zajišťovat Bluetooth 4.0 LE, které nespotřebovává tolik energie. Samotné hodinky nebudou vázány jen na Android, tudíž je budeme moci využívat i s iOS zařízeními.

Zatím vše vypadá tak, že Google půjde podobnou cestou jako u Chromecastu. Představí hodinky a následně se přizpůsobí vývojářům a doladí nedostatky systému na základě poptávky trhu.

Nemáme očekávat jakékoliv další úniky, jelikož samotný vývoj podléhá extrémnímu utajení. I prototypy jsou hlídané nadmíru dobře v samotných budovách Googlu, jak zmiňuje zdroj webu TechCrunch. V tomto případě Google nechtěl dát náhodě šanci. Budeme si muset počkat na červen tohoto roku.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat