Kalendář Cal od tvůrců aplikace Any.Do

Kalendář Cal od tvůrců aplikace Any.Do
2014-02-09T11:35:05+02:00
• 9. 2. 2014
3

Mnozí z vás jistě znáte vývojáře z Any.do, kteří se proslavili  kvalitní aplikaci To Do. Aplikace se stala velice populární díky  jednoduchému designu a zejména bezproblémové funkčnosti. Nyní se podíváme na druhou aplikaci od těchto vývojářů. Je jím kalendář, který má navázat na úspěch první aplikace.

Screenshot_2014-02-01-19-54-38 Screenshot_2014-02-01-19-55-04

Kalendář je dostupný ve verzi 1.0.4. První, co vás po instalaci zaujme, je jeho jednoduchý vzhled. Osobně jsem si na ovládání musel trochu zvykat, protože jsem původně používal nativní aplikaci od Googlu. Po otevření se vám zobrazí lišta s právě probíhajícím týdnem. V případě, že v určitý den máte nějakou schůzku, je tato událost zobrazena pod zvoleným dnem.

Kalendář nabízí rozšířenou synchronizaci s účty. Nebude tedy problém synchronizovat účty Gmailu, Outlooku a dalších. Samozřejmostí je synchronizace s aplikací To Do. Pokud si zapíšete na nějaký den připomínku v aplikaci To Do, okamžitě se přenese i do kalendáře. Jak jsem již zmínil, tak vzhled je velice jednoduchý. Na pozadí máme možnost zvolit z bohaté grafiky.

Máme na výběr z 9 námětů, které nám přidají určitý vzhled ke každému dni. Nevýhodou je to, že se nedá tato možnost vypnout, tudíž budete muset mít vždy zvolený alespoň jeden námět. Osobně to považuji za nevýhodu. Mrzí mě také to, že si nemůžete zvolit například své vlastní náměty, které by aplikaci vhodně doplnily. 

Screenshot_2014-02-07-20-43-03 Screenshot_2014-02-07-20-43-14

V případě, že chceme vytvořit událost, tak kromě jejího názvu, datu a času můžeme volit i další možnosti, které nám pomohou událost ještě více konkretizovat. Můžete si zvolit osoby, které se dané události s vámi zúčastní. Volit si můžete z osob, které máte uloženy v kontaktech, nebo se kterými jste si v minulosti dopisovali. Dochází tak k synchronizaci s vaším emailovým účtem.

Kromě toho máte možnost zúčastněným osobám odeslat zprávu o této události. Další užitečnou možností je volba místa. Jednoduše zvolíte místo, kde se událost má uskutečnit. Aplikace využívá pro tuto funkci Google mapy. Vše je velice dobře propojeno s Google Now,  když se blíží začátek této události, tak se vám objeví zpráva. Událost můžete dále doplnit o poznámky.

event Screenshot_2014-02-07-21-44-29

Zdali aplikace naváže na úspěch To Do, si netroufám předpovídat. Mezi hlavní nedostatky, na které jsem narazil, je nepříliš povedená volba námětů. Ohledně vzhledu bych dále zmínil zadávání času pomocí roletky. To sice vypadá pěkně, ale osobně mi to přijde zdlouhavé a neefektivní.

Zde bych volil možnost klasického zadávání. Mnohým uživatelům může také vadit to, že aplikace není plně v češtině. V češtině se zobrazují pouze názvy měsíců a dnů. Zlepšovat se tedy ještě něco dá. Dle mého názoru se však již nyní jedná o velice kvalitní aplikaci, která může originální kalendář od Googlu plně nahradit.

logo-app Cal: Any.do Kalendář Any.do Zdarma ANDROID logo-app Cal – Shared Calendar, Daily Organizer, Weekly Planner Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Pěkné, ale není nad papírové kalendáře… Třeba takové http//www.pg.cz

robert svantner

9. 2. 2014, 13:25

Pouzivam od momentu, kedy to vyslo a maximalna spokojnost !

Pavel Černý

9. 2. 2014, 12:25

nedodelane, padajici, problemy s odinstalaci, musel sem restartovat telefon….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat