Samsung uvedl Galaxy Tab 3 10.1 určený pro výuku

Samsung uvedl Galaxy Tab 3 10.1 určený pro výuku
2014-01-31T09:30:09+02:00
• 31. 1. 2014

Společnost Samsung nebere na lehkou váhu letošní plán, jehož cílem je prodat 100 milionů tabletů. To dokazuje další představená novinka, tentokrát určená pro vzdělávací účely, kterou bude chtít jihokorejský výrobce uplatňovat především ve Spojených státech, kde ve školství již využívají iPady od konkurenčního Applu a zároveň tak chce Samsung zvýšit svůj tržní podíl na místním trhu.

Samsung Galaxy Tab 3 10.1 do škol

Na první pohled nijak zvláštní model Galaxy Tab 3 10.1 ukrývá podstatné přizpůsobení pro výuku uvnitř tabletu. Pro připomenutí jeho základní výbava zahrnuje 10,1palcový WXGA displej, dvoujádrový procesor Atom Z2560 od Intelu, 1GB paměť RAM nebo 3MPx fotoaparát. Zařízení oproti maloobchodní verzi dostane navíc technologii NFC pro jednodušší administraci a systém Android v nejnovější verzi 4.4 KitKat.

Součástí systému bude mírně upravený obchod Google Play, do něhož dostanou přístup také samotní studenti základních a středních škol (v USA označováno K-12). Učitelé z obsahu především využijí širokou nabídku schválených aplikací, knih, videí, která mají přispět k poutavějšímu vedení výuky. Ti dále vyhledají potřebné dokumenty k jednotlivým třídám nebo předmětu na vzdáleném úložišti, odkud pošlou studentům na jejich zařízení potřebné učivo do hodiny.

Systém plateb nebude vyžadovat platební kartu, neboť každý student na úvod dostane speciální účet, který pravděpodobně využije ve spojení s NFC. Samsung prozatím nezveřejnil prodejní cenu zařízení, jelikož s uvolněním počítá až v dubnu tohoto roku a nasazením do výuky ve školním roce 2014-2015.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat