Cyanogen roste – získává další finance

Cyanogen roste – získává další finance
2013-12-19T18:35:45+02:00
• 19. 12. 2013

V září tohoto roku jsme se dočkali kompletně nové společnosti Cyanogen Inc., která vznikla z komunitního projektu CyanogenMod. Ne dlouho na to se začali objevovat novinky. Například je na světě první smartphone s oficiální podporou CyanogeMod – jedná se o Oppo N1.

cyanogenmod

Údajně se připravuje další spolupráce s novým hardwarovým partnerem, ale doposud jsme se nedozvěděli, kdo jím mám přesně být. Určité náznaky ukazují na OnePlus, což je nově vzniklá společnost, jejíž CEO je bývalým viceprezidentem Oppo.

Aby toho nebylo málo, do Obchodu Play zavítala aplikace CyanogenMod Instalátor, jenž měla pomoci v rychlejším šíření Androidu CyanogenMod. Bohužel ne dlouho na to byla odstraněna z obchodu, jelikož porušovala pravidla pro vývojáře. I za tak malou chvíli zaznamenala přes 300 000 stažení.

Vše v podstatě odstartovala investice 7 miliónů dolarů od Benchmark Capital. Mohli jsme si myslet, že nějakou dobu si vystačí s těmito financemi, ale zřejmě si nebudou muset lámat hlavu, kde sehnat další. Dnešním dnem Cyanogen Inc. získává dalších 23 miliónů dolarů od společnosti Andreessen Horowitz. Ta se zabývá rizikovým kapitálem.

Steve Kondik, spoluzakladatel Cyanogen Inc., dodává, že tyto investice budou použity na najmutí dalších lidí pro vývoj systému. Kromě těchto novinek přichází do vrcholového managementu i Peter Levine z Andreessen Horowitz.

S tímto se ukazují i spekulace, že bychom se brzy mohli dočkat dalšího významného skoku pro mladou společnost. Možná se blíží smartphone, který bude mít na palubě jen CyanogenMod.

Zdroje: cyanogenmod.org, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat